Hava Durumu

555 gün boyunca 'kalpsiz' yaşadı

Mucize gibi bir olay gerçekleşti. 25 yaşındaki Stan Larkin 555 gün boyunca kalbi olmadan yaşamayı başardı. Bir cihaz kalbinin yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
555 gün boyunca 'kalpsiz' yaşadı
ABD'nin Michigan eyaletinde Stan Larkin adlı kalp nakli bekleyen genç, tam 555 gün vücudunda kalp olmadan yaşadı.
CNN'nin haberine göre 25 yaşındaki genç adamın kalbi 2014 Kasım ayında alındı ve yerine bir cihaz yerleştirildi. Bu cihaz sayesinde Larkin, nakil işlemi gerçekleşene kadar hastanede yatmak yerine yaşamını evinde sürdürebildi.
Sırtında daima taşıması gereken çantanın içinde ise bu kalbin düzenli çalışmasını sağlayan benzer bir cihaz bulunuyordu.

Nihayet geçtiğimiz Mayıs ayında mutlu haberi alan Larkin'in kalp nakli gerçekleşti. Genç adamın önümüzdeki hafta evine dönmesi bekleniyor.

Larkin, "Çoğu insan yapay bir kalple bu kadar uzun süre yaşamaktan korkabilir. Ama onlara şunu söylemek isterim ki korkunuzu yenmelisiniz. Çünkü bu size yardım ediyor. Naklin ardından evime çok hızlı geri dönebileceğim çünkü bu cihaz sağlıklı kalmamı sağladı" ifadelerini kullandı.

HER ŞEY 9 YIL ÖNCE BAŞLADI

Larkin, 9 yıl öncesine kadar kalbinde bir problem olduğundan bile haberdar değildi, ta ki basketbol oynarken yere yığılana kadar.

Bu olayın ardından Larkin'in genetik bir kalp hastalığı olan kardiyomiyopatiden muzdarip olduğu ortaya çıktı. Ardından aynı hastalık 24 yaşındaki kardeşi Dominique'te de görüldü.

2014'TE İKİ KARDEŞE DE YAPAY KALP YERLEŞTİRİLDİ

Ancak Dominique 6 hafta sonunda uygun kalbin bulunmasıyla nakil ameliyatı oldu. Fakat Larkin o kadar şanslı değildi.

Doktorların cihaz sayesinde hastane dışında yaşayabileceğini söylemesi ise Larkin'i çok şaşırttı. Michigan'da daha önce yapay kalple uzun süre yaşayan birçok kişi olsa da, Larkin hastane dışında yaşamını sürdüren ilk kişi oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.