Hava Durumu

600 yıllık çınarın dalları kesilmeyecek

Bursa’da 600 yıllık geçmişe sahip olan tarihi İnkaya Çınarı’nın dallarının uzaması sebebiyle bir bölümünün kesileceği tartışmasına Osmangazi Belediyesi cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2012 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2012 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
600 yıllık çınarın dalları kesilmeyecek

Başkan Mustafa Dündar, tarihi çınarın dallarının zarar görmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
Bursa’nın İnkaya Mahallesi’nde bulunan Bursa’nın en eski çınarı İnkaya Çınarı’nın dalları Osmangazi Belediyesi tarafından güven altına alındı. Çevre düzenlemelerin yanı sıra bazı kesimler tarafından çınarın uzayan dallarının kesileceği iddialarının atılması doğaseverleri harekete geçirdi. Tarihi çınarın dallarının asla kesilmeyeceğini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kimsenin endişe içinde olmaması gerektiğini söyledi. Dündar, “610 yaşındaki çınar için bazıları tehlike arz ettiği için kesileceğini söylüyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Ağacın dallarının uzaması kendi koruma alanı çerçevesinde oluyor. Biz ağcın dallarının yere uzanan kesimini destekler vasıtasıyla koruma altına aldık. Herhangi bir kesim olmaz. Buna izin vermeyiz” dedi.
İnkaya Mahallesi Muhtarı Özkan Boz da, çınarın korunması için mahalle olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Boz, çınardaki bazı ufak tefek tek kuruyan dalların haricinde hiçbir kesimin olmayacağını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.