Hava Durumu

81 yıllık özlem! Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle anıyoruz...

Ulu Önder Atatürk'ü 10 Kasım 1938 saat 09.05'te kaybettik. Bu yıl Ata'yı kaybedişimizin 81. yıldönümü... Yurdu düşmandan kurtarıp refah bir ülke teslim eden Ata'nın ölümünün ardından milyonlarca insan ağıt yakarken geriye kalan nesil her yıl Gazi'yi minnetle anıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2019 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2019 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
81 yıllık özlem! Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle anıyoruz...

Hayatını milletinin ve vatanının bağımsızlığına adayan, kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanlığını yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 81 yıl önce 10 Kasım 1938'de, saat dokuzu beş geçe milletine veda etti. Atatürk, ebediyete intikalinin 81'inci yılında, Anıtkabir, Dolmabahçe Sarayı ve Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen törenlerle anılacak.

DEVLET ERKANI ATA'NIN HUZURUNDA

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı. Anıtkabir'deki tören, saat 8.45'te devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejin sona ermesinin ardından saat 9'u 5 geçe saygı duruşuna geçildi.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA ANMA TÖRENLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenine ve Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81'inci yılı münasebetiyle Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen anma törenine katılacak.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü münasebetiyle Anıtkabir'de ve Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma törenlerine katılacak. TBMM Başkanvekili Levent Gök başkanlığında, Meclis Atatürk Anıtı'nda anma töreni yapılacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında tören düzenlenecek.

ATATÜRK'ÜN DAHA ÖNCE YAYINLANMAYAN VİDEOSU

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'ne 1 gün kala Mustafa Kemal Atatürk'ün Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü arşivlerinde bulunan hiç yayınlanmamış yeni görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sinema Genel Müdürlüğü arşivindeki görüntüyü Twitter hesabından paylaştı. Ersoy, paylaşımında "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bugüne kadar hiç yayınlanmamış görüntüsü... Yıl 1930... Aylardan Kasım..." ifadelerine yer verdi.

GÖRÜNTÜLER 1930 YILINDAN

Görüntülerde ise, Atatürk'ün Trabzon seyahatlerinin ikincisinde çekilen vapurdaki görüntüleri var. Atatürk'ün çocukluk arkadaşı ve ona en yakın isimlerden Salih Bozok, yanından hiç ayırmadığı Kılıç Ali ve başyaveri Cevat Abbas Gürer ile Trabzon'da Ege Vapuru içerisinde yer alan görüntü, 1930 yılının Kasım ayına ait.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.