Hava Durumu

9 bin TL'ye Hüdevandigar'da dikili ağaç

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan en prestijli parklardan biri olan Hüdavendigar Kent Parkı'nda yetişmiş ağaç dikim çalışmaları hızla sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2012 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2012 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
9 bin TL'ye Hüdevandigar'da dikili ağaç

'Sizin de dikili bir ağacınız olsun' kampanyasıyla 120 TL ile 9 bin TL arasında değişen bedellerle vatandaşlar bu ağaçlara isimlerini verebiliyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Dikkaldırım, Odunluk mahalleleri arasında yaptırılan ve yaklaşık 35 hektarlık alanıyla kentin en büyük parkı olan 'Hüdavendigar Parkı'ın çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bursa'nın yeşil kimliğini yeniden kazanması için çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, kente prestij katacak olan Hüdavendigar Kent Parkı'nı da 18-20 yaşındaki yetişmiş ağaçlarla donatıyor. Yeni alınan ağaç sökme-dikme aracı ile seyreltilmesi gereken bölgelerdeki yetişkin ağaçları Hüdavendigar Parkı'na nakleden Büyükşehir Belediyesi, projeye vatandaşları da ortak etmek amacıyla 'Sizin de dikili bir ağacınız olsun' adı altında kampanya başlattı.

9 BİN TL'YE AĞAÇ
Kampanya kapsamında 120 TL ile 9 bin TL arasında değişen bedellerde bağış yapacak olan vatandaşların isimleri buradaki ağaçlara verilecek. Proje Alanı içerisinden geçen Nilüfer Deresi Parkı, doğal bir parçası olarak düşünülmüş, yapay göletle park içerisindeki kıyı kullanımı arttırıldı. Proje alanı, yaklaşık 20 hektarlık yeşil alan, 4 kilomatrelik su kenarı gezinti alanına ek olarak çeşitli spor faaliyet alanları, büfe, kafe, lokanta, restoran, idari birimler ve çevre birimlerinden oluşmakta. Yeşil alanlar yoğun-pasif yeşil alanlar, orta ve az yoğun aktif yeşil alanlar, serbest faaliyet alanlarından oluşan bir düzenle konumlandırıldı.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.