Hava Durumu

92 yaşındaki kapıcıdan şok miras!

Konya'daki milyoner poşetli dededen sonra bir miras hikayeside dünyanın öbür ucundan geldi. ABD’de kapıcılık yapan ve çevresinde yoksul biri olarak tanınan 92 yaşındaki Ronald Read 6 milyon dolar servet bıraktı. Read'in eski elbiseleri yırtılsa bile çengelli iğneyle tutturduğu söyleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2015 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2015 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
92 yaşındaki kapıcıdan şok miras!
Konya’da sokaklarda yaşayıp “Poşetli Dede” olarak tanınan ve bir otobüsün altında kalarak hayatını kaybeden 75 yaşındaki Mehmet Keleş’ten geriye 1 milyon 85 bin lira kalmıştı. ABD’de kapıcılık yapan 92 yaşındaki Ronald Read de Keleş gibi hayatını sokaklarda kazanmasa da öldükten sonra geride 6 milyon dolarlık bir miras bıraktı.

92 yaşında ölen ve herkes tarafından yoksul olarak bilinen Ronald Read, 25 yıl bir benzincide çalışmış ve 17 yıldır da kapıcılık yapıyordu. Read’in avukatı, onun çok tutumlu olduğunu ve yırtılan bir giysisini bile çengelli iğne ile tutturarak kullanmaya devam ettiğini söyledi.

SIKI BORSACIYMIŞ

Avukat Laurie Rowell, milyoner olduğunu kimsenin bilmediği Read’in yıllarca tedavi gördüğü Brattleboro Memorial Hastanesi’ne yaklaşık 5 milyon dolar,Brooks Memorial Kütüphanesi’ne de 1 milyon dolardan fazla miras bıraktığını açıkladı. Rowell, çok sade bir hayat yaşayan Read’in kazandığı az miktardaki parayı her ay borsaya yatırarak katladığının ve akıllı bir yatırımcı olduğunun öldükten sonra ortaya çıktığını ifade etti. Read’in borsaya yatırımlarının zamanla çok değer kazandığı kaydedildi.

Her zaman taktığı beyzbol şapkası ve kirli tişörtü ile gezen, park parası ödememek için otomobille dışarı çıkmayarak yürümeyi tercih eden Read,Dummerstone Tarih Kuruluşu’na da bir dizi çok eski ve değerli eşyasını bıraktı. Read’in tek yakını olduğu bilinen üvey oğlu Phillip Brown’a servetinden pay bırakıp bırakmadığı ise netlik kazanmadı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.