Hava Durumu

A Milli Takım'a tek Timsah

A Milli Futbol Takımı'nın 31 Ağustos'ta Antalya'da Rusya ile oynayacağı hazırlık maçıyla, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5 Eylül'de deplasmanda Hırvatistan'la yapacağı I Grubu ilk karşılaşmasının aday kadrosu açıklandı. 27 kişilik aday kadroda Bursaspor'dan sadece başarılı file bekçisi Harun Tekin yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
A Milli Takım'a tek Timsah
A Milli Futbol Takımı’nın 31 Ağustos’ta Antalya’da Rusya’yla yapacağı özel müsabakanın ve 5 Eylül’de deplasmanda Hırvatistan ile 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’nda oynayacağı maçın aday kadrosu açıklandı.

TFF’den yapılan açıklamada Bursaspor’un başarılı kalecisi Harun Tekin bu kadroda yer aldı. Yeşil Beyazlı takımın altyapısından yetişen ve şu anda Twente forması giyen Enes Ünal’ın da dahil edildiği kadroya Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim; Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Hakan Balta’yı Milli Takım’a çağırmadı. 

Türkiye Futbol Direktörü Terim, aday kadroya en fazla futbolcuyu 7 kişiyle Fenerbahçe'den çağırdı. Beşiktaş'tan 3, Trabzonspor'dan 2 futbolcuyu kadroya dahil eden Terim, Galatasaray'dan ise sadece bir futbolcuya davet gönderdi.

Aday kadroda Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımlardan Gençlerbirliği'nden 3, Medipol Başakşehir'den 2, Bursaspor'dan ise bir futbolcu yer aldı.

Türkiye dışından ise 8 futbolcuya davet gitti. Borussia Dortmund'dan 2, Freiburg, Mainz 05, Schalke 04, Bayer Leverkusen, Twente ve West Ham United'dan birer futbolcu milli takıma çağrıldı.

Fatih Terim, 3 futbolcuyu ise ilk kez A Milli Takım'ın aday kadrosuna aldı. Gençlerbirliği'nden Ahmet Oğuz ve İrfan Can Kahveci ile Medipol Başakşehir'in 19 yaşındaki futbolcusu Cengiz Ünder, ilk kez A Milli Futbol Takımı'nın kampında yer alacak.

ADAY KADRO

Türkiye Futbol Direktörü Terim'in açıkladığı 27 kişilik aday kadroda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleciler: Harun Tekin (Bursaspor), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (Medipol Başakşehir)

Defans: Ahmet Oğuz, Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği), Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı (Fenerbahçe), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Kaan Ayhan (Schalke 04), Serdar Aziz (Galatasaray)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Emre Mor, Nuri Şahin (Borussia Dartmund), İrfan Can Kahveci (Gençlerbirliği), Mehmet Topal, Salih Uçan, Ozan Tufan, Volkan Şen (Fenerbahçe), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Beşiktaş), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Gökhan Töre (West Ham United), Cengiz Ünder (Medipol Başakşehir)

Forvet: Cenk Tosun (Beşiktaş), Enes Ünal (Twente), Yunus Mallı (Mainz 05).

BAKIŞ VE ERSOY ÜMİT MİLLİ'DE

Ümit Milli Takımın, 1 Eylül Perşembe günü Kıbrıs Rum Kesimi ve 6 Eylül Salı günü Belarus ile Ankara'da oynayacağı U21 2017 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçları aday kadrosu açıklandı.

Kadroda Bursaspor’dan Sinan Bakış ve Ertuğrul Ersoy yer aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.