Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB'den kayyum tepkisi geldi!

Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Sözcüsü Maja Kocijancic tepki göstererek, "Demokratik sonuçlara olan saygıyı sorgulattığı için ciddi kaygı verici" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2019 23:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2019 23:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AB'den kayyum tepkisi geldi!

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Sözcüsü Maja Kocijancic; Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına tepki gösterdi.

Kocijancic, "Selçuk Mızraklı, Bedia Özgökçe Ertan ve Ahmet Türk'ün yerine valilerin getirilmesi 31 Mart seçimlerinin demokratik sonuçlarına duyulan saygıyı sorgulattığı için ciddi kaygı uyandırıyor." dedi.

"UYGULAMALARIN YEREL DEMOKRASİYİ HASARA UĞRATMA RİSKİ VAR"

Kocijancic, yerel politikacıların kayyum atanarak görevden alınmasının ve tutuklanmasının seçmenleri siyasi temsilden mahrum bıraktığının altını çizdi. Sözcü Kocijancic yazılı açıklamasında bu uygulamaların yerel demokrasiyi hasara uğratma riski olduğunu kaydetti. Kocijanci, Türkiye'nin Venedik Komisyonu'nun tavsiyelerine ve Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'na olan taahhütlerine uygun biçimde yerel demokrasilerin çalışmasını engelleyen tedbirlerini iptal etmek zorunda olduğunu belirtti.

"TERÖRLE MÜCADELE MEŞRU HAK ANCAK ANAYASA ÇERÇEVESİNDE"

Kocijanci, terörle mücadelenin Türkiye hükümetinin meşru hakkı olduğunu belirtti. Ancak Ankara'nın Anayasa'da yer verilen hukukun üstünlüğünün, insan hakları ve temel özgürlüklerin garanti altına alınmasından sorumlu olduğunu da ifade etti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Sözcüsü, Türkiye'de yaşanan terör saldırılarını kınadıklarını, kurbanların yakınları ile dayanışma içinde olduklarını belirttiklerini bununla birlikte AB'nin sürdürülebilir barışçıl bir çözüme ulaşılabilmesi için siyasi sürecin acilen kaldığı yerden devam etmesi çağrısını da tekrar ettiğini duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.