Hava Durumu

ABD'de kanlı saldırı! Ölü sayısı artıyor

New York'ta Dünya Ticaret Merkezi'nin yakınında bir kamyonet sürücüsü bisikletlileri ezdikten sonra kalabalığa ateş açtı. Saldırgan gözaltına alındı. Polis kaynaklarına göre olayda 8 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Yetkililer tarafından olayın terör saldırısı olduğu teyit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2017 07:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2017 07:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'de kanlı saldırı! Ölü sayısı artıyor

ABD'nin New York şehrinde bulunan Manhattan bölgesinde Dünya Ticaret Merkezi'nin yakınında bir kamyonet sürücüsü tersten girdiği bisiklet yolunda bir kaç bisikletliyi ezdikten sonra, kamyonetten yayalara ateş açtı.

Olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Yetkililer olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı. Olay yerinde paintball silahı ve havalı tüfek bulundu.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

ABD medyası, saldırganın kimliğinin 29 yaşındaki Özbek asıllı Sayfullo Saipov olduğunu duyurdu. Saldırganın olay sonrası vurularak etkisiz hale getirildiği ve öyle yakalandığı şu anda da hastane de olduğu belirtildi. Saipov'un Florida eyaletine bağlı Tampa kentinden olduğu ifade edildi.

NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI: 8 ÖLÜ

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, olayın ardından düzenlediği basın toplantısında, New York'ta bugün korkunç bir trajedi yaşandığını söyledi.

Olayın "korkakça yapılmış bir terör saldırısı" olduğunu söyleyen de Blasio, saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 12 kişin de yaralandığını açıkladı.

De Blasio, 6 kişinin olay yerinde, iki kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirtti.

NEW YORK VALİSİ: SALDIRAGAN YALNIZ KURT

New York Valisi Andrew Cuomo ise saldırganı "yalnız kurt" olarak tanımladı ve tek başına hareket ettiğini söyledi. Vali, ayrıca güvenlik önlemlerinin arttırılacağını da sözlerine ekledi.

FBI: OLAY TERÖR SALDIRISI

Olay yerine bomba imha ekipleri de gönderildiği bildirildi. FBI ise olayı terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

ABD polisi "Olay kasten yapıldı ama bu terör saldırısı olduğu anlamına gelmez" şeklinde açıklama yaparken Reuters'e konuşan güvenlik kaynakları olayın terör saldırısı olduğu bilgisini verdi.

GÖRGÜ TANIKLARI OLAYI ANLATTI

New York Daily News'e konuşan 45 yaşındaki görgü tanığı Frank Brito, "İki kamyonun çarpıştı ve birinden mavi eşofmanlı tıknaz bir adam indi ve birisini kovaladı" dedi. Brito, şahsın daha sonra 5 ya da 6 el ateş açtığını söyledi.

'IŞİD'E İZİN VERMEMELİYİZ'

ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabı üzerinden, "New York'ta, çok hasta ve dengesiz biri tarafından gerçekleştirilen yeni bir saldırı gibi görünüyor. Emniyet birimleri olayı yakından izliyor. ABD'DE OLMAZ" açıklamasını paylaştı.

Trump, aynı zamanda attığı başka bir tweette, "Ülkemiz Ortadoğu'da ve diğer her yerde yendikten sonra IŞİD'in dönmesine ya da girmesine izin vermemeliyiz. Yeter!" dedi.

DÜNYA TİCARET MERKEZİ'NE YAKIN

Araçlı saldırı, 11 Eylül 2001'de Dünya Ticaret Merkezi'ni hedef alan saldırının düzenlendiği kuleler bölgesine de çok yakın bir konumda gerçekleşti.

11 Eylül saldırılarında kaçırılan dört uçakla düzenlenen eş zamanlı saldırılarda 3 bine yakın kişi ölmüş, New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin İkiz Kuleleri de yıkılmıştı.

'SALDIRGAN KARNINDAN VURULDU'

Emniyet'in yaptığı resmi açıklamada, şüphelinin bir okul aracına çarparak durduğu, kamyonetten çıktıktan sonra olay yerindeki bir polis memuru tarafından karnından vurulduğu açıklandı.

"Cadılar Bayramı" kutlamalarına başlayan kentte, saldırının gerçekleştiği bölgeye yakın okulların bulunduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.