Hava Durumu

ABD'den Boing 737 Max 8-9 uçuşlarını durdurma kararı!

ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki tüm Boeing 737 Max 8 ve Max 9 tipi uçakların ikinci bir talimata kadar uçuşlarının durdurulduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2019 21:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2019 21:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den Boing 737 Max 8-9 uçuşlarını durdurma kararı!

ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki tüm Boeing 737 MAX 8 ve MAX 9 tipi uçakların ikinci bir talimata kadar uçuşlarının durdurulduğunu açıkladı.

UÇUŞLARI DURDURMAYACAKLARINI AÇIKLAMIŞLARDI

ABD Federal Havacılık Kurulu ise daha önce yaptığı açıklamada, Amerikalı şirket Boeing'in, 737 MAX tipi uçaklarının herhangi sistematik bir probleminin olmadığını ve bu sebeple yapılan uçuşları durdurmayacaklarını duyurmuştu.

TÜRKİYE DE SEFERLERDEN ÇEKİLMİŞTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, uçuş emniyetini teminen Türk hava sahasının Boeing 737-8 MAX ve Boeing 737-9 MAX tipi hava araçlarına kapatıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından uçuş emniyetini teminen Boeing 737-8 MAX ve Boeing 737-9 MAX tipi uçakların Türk hava sahasındaki uçuşları durdurulmuştur ancak söz konusu hava araçlarının ülkemiz içinde, ülkemize veya ülkemizden yapılacak olan yolcusuz intikal uçuşları hariç tutulmuştur." ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.