Hava Durumu

ABD'den Suriye kararı: ''Çekilmeyeceğiz''

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, hedefleri tamamlanmadan ABD askerlerinin Suriye'den çekilmeyeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2018 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2018 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'den Suriye kararı: ''Çekilmeyeceğiz''

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, bugün Amerikan Fox News kanalına konuştu.

Hedefleri tamamlanmadan ABD askerlerinin Suriye'den çekilmeyeceğini vurgulayan Haley, bunları şöyle sıraladı: Kimyasal silahların kullanımının ABD çıkarlarına ters düşmeyecek şekilde engellenmesi, DAEŞ'in yenilmesi ve İran'ın ne yaptığının görülmesi.

Cumartesi gününün ilk saatlerinde ABD, Fransa ve İngiltere Suriye'deki üç tesise 105 füze fırlatmıştı. ABD bütün füzelerin hedeflerini vurduğunu iddia ederken, Suriye'nin destekçisi Rusya 103 füzeden 71'inin havada vurulduğunu öne sürmüştü.

Saldırıların başlamasının hemen ardından gazetecilere konuşan ABD Başkanı Donald Trump, vurulan üç bölgenin Esed rejiminin kimyasal programını yürüttüğü tesisler olduğunu söylemişti.

Trump, Amerikan silahlı kuvvetlerinin İngiltere ve Fransa ile Suriye rejimine düzenlediği operasyonuyla ilgili Twitter mesajındaysa, "Dün geceki mükemmel icra edilmiş bir saldırıydı. Fransa ve Birleşik Krallık'a dirayetleri ve güçlü ordularının desteği için teşekkür ediyorum. Sonuç daha iyi olamazdı. Görev tamamlandı" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.