Hava Durumu

ABD'li komutan Türkiye'den 'üs' istedi

Türkiye’nin Ortadoğu üzerinde Müttefiklerinden birisi olan ABD adına ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Austin, eğerki Türkiye kendi üslerini açarsa IŞİD’i bir hafta içerisinde bitiririz dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2014 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2014 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'li komutan Türkiye'den 'üs' istedi
ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Austin, IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyona Türkiye’nin üslerini ve hava sahasını açmasının, işlerini çok daha kolaylaştıracağını söyledi.

Bu konuda oldukça sert konuşan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Lloyd Austin, Türkiye’nin IŞİD’e karşı ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyona üsleri ve hava alanını açmasının, işlerini fazla aşırı daha kolaylaştıracağını söyledi.

Başkent Washington’da, Atlantik Konseyi isimli fikir kuruluşunda ABD’nin Ortadoğu’daki askeri stratejisi ve IŞİD’e yönelik operasyonlarla ilgili düzenlenen programda konuşan Austin, “Türkiye’nin İncirlik Üssü’nü koalisyona kullandırmaması, IŞİD’e karşı çabalarınızı ne kadar sekteye uğratıyor?” sorusuna verdiği yanıtta, “Türkler koalisyona destekçi olmada daha arzulu olmaya karar verirlerse, bu şüphesiz katma kıymet olacak. Özellikle üslerin ve hava piyasasının kullanmak hakkında daha fazla aşırı hak kazanmamız, işlerimizi daha pratik ve sorunsuz yapmamızı sağlar. Unutmayın ki, IŞİD onlar için de risk oluşturuyor diye konuştu. 

Austin, IŞİD’e karşı yürütülen hava saldırılarının, örgütün Irak ve Suriye’de devinim yeteneğini ciddi ölçüde etkilediğini lakin mücadelenin yıllarca sürebileceğini söyledi.Öte yandan ABD’li komutanın bu açıklamaları sonrasında şimdi Türkiye adına bu sorulara ne yönde cevap verileceği merak edilmeye başlandı..Ancak Türkiye’nin bu açıklamalara sıcak bakmayacağı belirtildi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.