Hava Durumu

ABD'li komutandan YPG açıklaması: Sahadaki ana ortağımız

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, "YPG Suriye'de ana ortağımız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2018 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2018 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'li komutandan YPG açıklaması: Sahadaki ana ortağımız

Amerika'nın Orta Doğu'da bulunan askeri gücünün en üst rütbeli komutanı konumunda olan General Joseph L. Votel, YPG'nin Afrin'e gitmesinin DEAŞ'a karşı yapılan kendi operasyonlarını etkilediğini iddia ederken YPG'yi de "sahadaki ana ortağımız" olarak tanımladı.

"HALEN DEAŞ'IN FAALİYET GÖSTERDİĞİ ALANLAR VAR"

Votel, YPG'nin Afrin'e gitmesinin DEAŞ'a karşı yapılan kendi operasyonlarını etkilediğini iddia ederken YPG'yi de "sahadaki ana ortağımız" olarak tanımladı. Votel, Suiye'deki ABD varlığıyla ilgili olarak da, "Halen DEAŞ'ın faaliyet gösterdiği alanlar var ve operasyonlara devam etmemiz gerekir" ifadelerini kullandı.

YPG İLE ANA ORTAKLIK YAPTIKLARINI SÖYLEDİ

Votel, canlı yayında yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye'deki DEAŞ sorununu neredeyse çözdüklerini söyledi. Konuyla ilgili olarak Suriye'de bulunan YPG ile de ana ortaklık yaptıklarını açıklayan Votel, Türkiye'nin Afrin'de YPG'ye karşı düzenlediği operasyonların DEAŞ'ı yenme konusunda dikkat dağınıklığına yol açtığını söyledi.

AÇIKLAMANIN ERDOĞAN - PUTİN GÖRÜŞMESİNİN ARDINDAN GELMESİ DİKKAT ÇEKTİ

Açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in S-400 füzeleriyle ilgili teslimatı erkene çekme konusunda mutabakata varıldığı açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.