Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD, Suriye'den çekiliyor!

ABD askerinin Suriye'den çekilme kararını değerlendiren ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye'de olmamızın tek nedeni DEAŞ'tı ve DEAŞ'ı yendik." ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2018 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2018 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD, Suriye'den çekiliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekata birkaç gün içerisinde başlanacağını açıklamasının ardından ABD, Suriye'de bulunan askerlerini geri çekme kararı aldı.

"AMACIMIZ DEAŞ'I YENMEKTİ"

ABD basınında çıkan 'Amerikan askerleri Suriye'den çekilicek' haberlerinin ardından ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabından, "Trump yönetiminin Suriye'de bulunma amacı DEAŞ'ı yenmekti' açıklamasında bulundu.

ABD, DAEŞ'E KARŞI SAVAŞIN TAMAMLANMAK ÜZERE OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada DAEŞ'e karşı sürdürülen savaşın birkaç içinde sona erebileceğini söyledi.

Jeffrey, IŞİD'e karşı son savaş alanının Fırat Nehri boyunca koalisyon birliklerinin başını çektiği ABD destekli güçler tarafından yürütüldüğünü belirterek, "Savaş sürüyor ve birkaç ay içerisinde sona ermesini bekliyoruz, bu IŞİD'in elindeki konvansiyonel sayılabilecek son alan olacak." sözlerini kaydetti.

TÜRKİYE'NİN İLK HEDEFİ İSE FIRAT'IN DOĞUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik bir harekatın başlayacağının sinyalini verdi. TSK'nın birkaç gün içinde harekata başlayacağını bildiren Erdoğan, "Her şeye rağmen Amerika'yı doğru zeminlerde buluşabilmemiz şartıyla gelecekte de birlikte yol yürüyebileceğimiz stratejik müttefikimiz olarak görüyoruz. Ülkemizin beka meselesi olarak gördüğümüz Suriye politikasındaki derin görüş ayrılıklarımızın, gelecekteki daha büyük işbirliklerimizin önünde bir engel oluşturmasına izin vermemeliyiz. İşte bu anlayışla Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekatımıza birkaç gün içerisinde başlayacağımızı ifade ettik, ediyoruz. Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır." dedi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Trump'ın "Suriye'de olmamızın tek sebebi DEAŞ'ı yendik" açıklamasından sonra Beyaz Saray'dan da bir açıklama geldi. Açıklamada "Suriye'den çekilmeye başladık' ifadesi kullanıldı.

ABD PERSONELİ 24 SAATTE ÇEKİLECEK

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Suriye'deki ABD Dışişleri personelini 24 saatte çekileceğini açıkladı.

PENTAGON: TRUMP'TAN ÇEKİLME EMRİNİ ALDIK

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon da Trump tarafından çekilme emrinin kendilerine verildiğini duyurdu.

Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "DAEŞ'e karşı çok büyük bir iş yaptık. Dünyanın o bölgesinde sayıları çok az kaldı ve önümüzdeki 30 gün içinde (DAEŞ mensubu) hiçbiri kalmayacak" ifadesini kullanmıştı.

ÇEKİLME TAKVİMİ AÇIKLANDI

Reuters, ABD'nin Suriye'den çekilme takviminin 60-100 gün içinde tamamlanacağını duyururken, kararın Erdoğan-Trump görüşmesinden sonra alındığını açıkladı.

PENTAGON'DAN YENİ AÇIKLAMA:

Pentagon, ABD'nin Suriye'den çekilmeye başladığını, ancak yerel ortaklarla çalışmalara devam edileceği açıklamasında bulundu.

ABD MEDYASINDAN YENİ İDDİA

ABD medyası, Başkan Trump'ın askerlerin 30 gün içinde Suriye'den çekilmesini emrettiğini iddia etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.