Hava Durumu

ABD Suriye için özel birlik gönderdi

ABD'nin Ürdün'e gizlice özel bir birlik gönderdiği öğrenildi. Birlik, Suriyeli mülteci akışını kontrol etmenin yanı sıra olası diğer senaryolara da hazırlıklı yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2012 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2012 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD Suriye için özel birlik gönderdi

ABD ordusu, bölgedeki en önemli müttefiklerinden biri olan Ürdün'e, Suriyeli mülteci akınının kontrolü için yaklaşık 150 kişilik özel birlik gönderdi.

New York Times gazetesinin haberine göre, ismini açıklamak istemeyen ABD'li bir savunma bakanlığı yetkilisi, birliğin gönderilme nedenlerinden birini "Şam'ın kimyasal silahları üzerindeki etkisini kaybetme olasılığına karşılık hazırlıklı olma" olarak açıkladı.

ABD'li yetkililer, özel birliğin ülkeye gelen yaklaşık 180 bin Suriyeli mülteci konusunda Ürdünlülere yardım etmenin yanı sıra Ürdün'ü bölgedeki olayların dışında tutmak için de çalışacağını söyledi.

Özel birliğin, Ürdün'ün başkenti Amman'ın kuzeyinde bulunan eski bir taşocağının üzerine kurulmuş olan bir askeri eğitim merkezine üslendiği belirtildi.

Tampon bölge düşüncesi
New York Times haberinde, ABD ve Ürdün'ün sınırın Suriye tarafında Ürdünlü güçlerce kontrol edilecek bir tampon bölge oluşturma ihtimalini de görüştükleri ancak şimdilik bu fikre sıcak bakmadıkları ifade edildi.

Suriye'deki çatışmalar bu ülkenin güney komşusu Ürdün'ü de etkiliyor. Ağustos ayında Suriye askerlerinin Ürdün´e geçmeye çalışan ailelere ateş açması sonucu Ürdün sınır birlikleri ile Suriye askerleri arasında çıkan çatışmada iki kişi yaralanmıştı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a istifa çağrıları yapan ilk Arap ülkelerinden biri olan Ürdün, Suriye'ye savaşmak için gelen İslamcı militanların sınırı geçerek Ürdün'ü tehdit etmesinden endişe duyuyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.