Hava Durumu

Açılışını Atatürk yapmıştı! Bursa'nın Taş Mektebi artık...

Bursa'nın Orhangazi ilçesi Gemiç Mahallesi'nde 1930 yılında eğitime başlayan, 2000'li yılların başına kadar da eğitim hizmeti veren Taş Mektep'te restorasyon çalışmaları başladı. Bina sosyal tesis olarak hizmet verecek.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2018 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2018 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Açılışını Atatürk yapmıştı! Bursa'nın Taş Mektebi artık...

1925 yılında inşaatına başlanan, 1930 yılında ise Termal'e geçerken Gemiç'e uğrayarak açılışını Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı Taş Mektep, yaklaşık 17 yıldır atıl vaziyette duruyor. 'Taş Mektep' olarak bilinen Gemiç İlkokulu binasında Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri restorasyon çalışmaları başlattı. Çalışmaların yaz sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

BAŞKAN ÇAĞLAYAN İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Gemiç Mahallesi Muhtarı Dinçer Dimrit ile birlikte restorasyon çalışmalarının başladığı 'Taş Mektep'te incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 'Taş Mektep'in Gemiç ve Orhangazi için önemli bir değer olduğunu belirterek,"Büyükşehir Belediyemizin başlattığı restorasyon çalışmaları sonucunda binanın sosyal tesis olarak hizmet vermesini planlıyoruz. Taş Mektep, restorasyonun ardından turizme de açılabilecek bir bina" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.