Hava Durumu

Adalet Bakanlığı Salih Müslim'in iadesi için harekete geçti

Terör örgütü PYD/PKK'nın kırmızı bültenle aranan eski eş başkanı Salih Müslim, Çekya'nın başkenti Prag'da yakalandı. Türkiye, Müslim için 13 Şubat'ta kırmızı bülten çıkarmıştı. Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada, Müslim'in Türkiye'nin girişimleri sonucunda yakalandığı ve iade talebinin de kısa süre içinde iletileceği belirtildi

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2018 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2018 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Adalet Bakanlığı Salih Müslim'in iadesi için harekete geçti

Türkiye tarafından kırmızı bülten talebi ile aranan, terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim dün Çekya'nın başkenti Prag'da yakalandı.

ADALET BAKANLIĞI SALİH MÜSLİM'İN İADESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI

Adalet Bakanlığı'nca, terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslüm'ün Çekya'dan iadesine ilişkin çalışma başlatıldığı bildirildi.

AA'nın aktardığına göre, Çekya İnterpol Birimi, Müslim'in 24 Şubat'ta Prag'da Türkiye'nin talebi ve ilettiği yakalama emirlerine istinaden gözaltına alındığını Türk makamlarına bildirdi.

Çekya makamları, Müslim'in çıkarılacağı mahkeme tarafından tutuklanıp tutuklanmayacağına karar verileceğini, bu kararın da Türk tarafına ivedilikle iletileceğini kaydetti. Aynı makamlar Türkiye'den, Müslim'in iadesi için gerekli evrakın kendilerine ivedilikle iletilmesini istedi.

Emniyet yetkilileri, Müslim'in iadesine yönelik idari işlemlerin başlatılabilmesi için Adalet Bakanlığı ile de irtibata geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.