Hava Durumu

Adana Film Festivali'nin büyük ödülleri sahiplerini buldu

Adana Film Festivali'nde 'En İyi Film Ödülü'nü Onur Ünlü'nün yönetmenliğini yaptığı 'Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yoktur' filmi aldı

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2017 23:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2017 23:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Adana Film Festivali'nin büyük ödülleri sahiplerini buldu

Adana Film Festivali'nin 'Büyük ödül töreni', Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla düzenlendi. Ödül töreni, ünlü sanatçıların kırmızı halıdan geçerek tören alanına gelmesiyle başladı. Kırmızı halı seremonisi ile başlayan ödül töreninde, ünlü sanatçılar şıklıkları ile göz kamaştırdı.

Sunuculuğunu Ayşe Arman ve Meltem Cumbul'un yaptığı gecede, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, gösterilen ilgiye teşekkür ederek, "Adana, sinema, edebiyat ve kültürel hayata çok büyük katkılar sundu. Festival hiçbir ayrışmaya izin vermedi. Sanata hizmet, sanatçıya hürmet ilkesiyle hareket ettik. Cumhuriyetimizin kurucusunun da istediği gibi sanatın ve sanatçının hak ettiği yere gelmesi için çalıştık" diye konuştu.

Festivali tanıtan kısa filmlerin gösterilmesinin ardından uluslararası öğrenci ve kısa film yarışmasını kazananlara ödülleri verildi. Gecede ayrıca, Adana Film Maratonu Kısa Film Yarışması'nda dereceye girenlere ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda dereceye girenlerede ödülleri verildi.

Öte yandan gecede ödül kazanan yabancı kişiler konuşurken tercüman olmaması festivale katılan kişilerin tepkisine neden oldu.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda verilen ödüller ise şöyle:

En İyi Film: Onur Ünlü (Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yoktur)

Yılmaz Güney Ödülü: Onur Saylak (Daha)

Adana İzleyici Ödülü: Onur Saylak (Daha)

En İyi Yönetmen: Onur Ünlü (Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok)

En İyi Senaryo: Barış Bıçakçı- Pelin Esmer (İşe Yarar Bir Şey)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.