Hava Durumu

'Afgan Kızı'ndan yeni haber var! Sahte kimlik ile...

12 yaşındayken National Geographic fotoğrafçısının fotoğrafını çektiği ve dünyanın 'Afgan kızı' olarak tanıdığı Şerbet Gula ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Afgan Kızı'ndan yeni haber var! Sahte kimlik ile...
National Geographic dergisine kapak olan fotoğrafıyla ölümsüzleşen "Afgan kızı" lakaplı Şerbet Gula (44), sahte kimlikle Pakistan'da oturma izni almak suçuyla tutuklandıktan günler sonra kefaletle serbest bırakılıyor.


BBC Türkçe'nin haberine göre, Pakistan emniyet birimleri tarafından tutuklanan ve 14 yıl hapis cezası ile karşı karşıya olduğu açıklanan Gula için, Pakistan İçişleri Bakanı devreye girdi.

Tutuklama ile ilgili açıklama yapan Bakan Chaudhry Nisar Ali Khan, "Sanırım bu davayı, hem onun kadın olması hem de insani bir açı barındırması nedeniyle yeniden incelemem gerekecek" dedi.



Gula için kefalet belirlenmesi talimatı veren İçişleri Bakanı Khan, söz konusu suçlamaların ise düşürülemeyeceğini ifade etti. Khan, "Eğer onun hakkındaki suçlamaları düşürürsek ve onu sınır dışı edersek, ona sahte kimlik kartı veren yetkililer hakkındaki davayı da düşürmemiz gerekir. Ama burada asıl suçlu onlar ve ben onların bu işten yakalarını kurtarmalarını istemiyorum" dedi.

Kayıtlara göre, "Afgan kızı" lakaplı Gula, Nisan 2014'te 'Şerbet Bibi' sahte ismini kullanarak Pakistan kimlik kartı için başvuru yaptı. Şerbet Gula, "oturma izni sahteciliği" üzerine iki yıldır soruşturma yürüten Pakistan Federal Araştırma Bürosu (FIA) tarafından Afganistan sınırındaki Peşaver kentinde gözaltına alınmıştı.

1984 yılında Steve McCurry tarafından fotoğrafı çekilen ve ertesi sene National Geographic'in Haziran sayısına kapak olan 'Afgan kızı' Şerbet Gula tüm dünyada tanınmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.