Hava Durumu

AK Parti Bursa'da şok gelişme! 10 ilçe başkanı...

Bursa'da Recep Altepe'nin istifasının ardından AK Parti Bursa teşkilatında da hareketli günler yaşanıyor. İddiaya göre 17 ilçe başkanından 10'u kongrede tekrar aday gösterilmeyecek

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2017 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2017 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti Bursa'da şok gelişme! 10 ilçe başkanı...

Erdal ÇATALKAYA'nın haberi..

Belediye başkanlarının istifalarının ardından AK Parti Bursa teşkilatında önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti Trabzon Milletvekili ve Bursa İl Koordinatörü Muhammet Balta, İl Başkanlığı'nda sabah saatlerinde 17 ilçenin teşkilat başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, devam eden değişim süreci gereği 10 ilçe başkanının kongre süreci sonrası görevlerine devam etmeyeceklerini bildirdi. Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak ve Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı'nın yanı sıra İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel, Gemlik İlçe Başkanı Zafer Işık, Kestel İlçe Başkanı Necmettin Ekinci, İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Saadettin Akkoyunlu, Büyükorhan İlçe Başkanı Ahmet Korkmaz ve Harmancık İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Temel'e kongreye kadar görevlerine devam edecekleri, kongreyle birlikte değişime gidileceği bildirildi. AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, dün ilçe başkanlarıyla bir araya geldiklerini, kongre sürecini konuştuklarını söyledi. Salman, görevden alma ya da istifa gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

KONGREYE KADAR DEVAM

Sorularımızı yanıtlayan AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, "Kasım sonu yapılacak kongreye kadar göreve devam etmemiz istendi. Kongreyle birlikte bir kan değişimi olacak. Zaten Meclis üyeliği görevim var, ona devam ediyorum. Metal yorgunluğu iddiası doğru değil. Bu bir kan değişimi, bayrak değişimi. İleride başka görevler verileceği belirtildi" değerlendirmesini yaptı. Mudanya İlçe Başkanı Ahmet Murat Ünal, Orhangazi İlçe Başkanı Mustafa Kaya, Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Orhaneli İlçe Başkanı Ali Aykurt, Keles İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol ve Gürsu İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım'ın ise görevlerine devam edecekleri bildirildi.

"GÖREVİMİN BAŞINDAYIM"

AK Parti Genel Merkezi tarafından istifasının alındığı yönündeki haberleri yalanlayan AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ise, yazılı açıklamasında "Bursamızda 2001 yılında kurucu il yöneticisi olarak görev almaya başladığım AK Partimizde sırası ile il yöneticiliği, Yıldırım İlçe Teşkilat Başkanlığı, Siyasi İşler Başkanlığı görevlerinde bulundum. Son 7 senedir de Yıldırım İlçe Başkanlığı görevini yapmaktayım. Bugün yerel medyamızda 'Genel Merkez tarafından istifamın alındığı' yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Önümüzdeki günlerde yapılacak ilçe başkanlığı kongresine kadar görevime devam edeceğimi hatırlatır, kongrede ise tekrar aday olmayacağımı teşkilat mensuplarımıza ve Bursa kamuoyuna bildiririm" ifadelerini kullandı.

SALMAN'DAN AÇIKLAMA

Gelişme geniş yankı bulunca AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'dan yazılı açıklama geldi. İl Koordinatör Vekili Muhammet Balta ile birlikte ilçe başkanları ile toplantıda buluşarak yaklaşan ilçe kongrelerini görüştüklerini belirten Salman, görevden alınma haberlerinin doğruyu yansıtmadığını belirtti. Başkan Salman "İlçelerimizde yakaladığımız ivmenin devamının sağlanıp, yeni dönemde de partimizin Bursamızın her noktasında en doğru şekilde temsil edilmesi için istişarelerimizi sürdürüyoruz. Bu anlamda teşkilatımızın her kademesinden dava arkadaşlarımızın görüşleri çok önemli. İnşallah hep birlikte partimizi ve Bursamızı ülkemizin geleceğini etkileyecek olan kararların verileceği 2019 yılında ve büyük hedeflerimize taşıyacak kadroları oluşturacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.