Hava Durumu

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Menderes ve arkadaşlarını andı

Darbeciler tarafından 57 yıl önce idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes, çalışma arkadaşları Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2018 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2018 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Menderes ve arkadaşlarını andı

Bursa'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti İl Teşkilatı İnsan Hakları Başkanı Feridun Özyüksel, 27 Mayıs darbesi sonrasında seçilmiş hükümetin silah zoruyla görevden alınmasıyla Başbakan, kabine üyeleri ve milletvekillerinin keyfi dayanaklarla tutuklanıp, yasa dışı karar merciinde vesayetçi vicdanın insafına bırakıldığını ifade etti.

Özyüksel, milletten ve adaletten uzak şekilde kurulan mahkemede 11 ay süren duruşmalar boyunca cesur ve vakur duruşundan taviz vermeyen Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının, savunma yapmalarına dahi izin verilmeyen yargısız infazla hukuk dışı muameleye maruz kaldığını belirtti. Özyüksel, "Mahkeme heyetinin kayda geçen 'Sizi buraya tıkayan kuvvet böyle istiyor.' gerekçesiyle haklarında verilen hükmü bile öğrenemeyen merhum Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ile Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu darağacına çıkartılmıştır." diye konuştu.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ile AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık da katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.