Hava Durumu

AK Parti Bursa Milletvekili Çavuşoğlu, Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk oldu

Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, ulaşımdan turizme kadar verilen tüm sözlerin yerine getirileceğini belirterek, "Bursa 2 yıl içerisinde trafik sorununu gündeminden çıkaracak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2019 08:36
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2019 08:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti Bursa Milletvekili Çavuşoğlu, Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk oldu

Haber / Ayşegül SEVER

AS TV ve Bursa Hâkimiyet yazı işlerinin sorularını yanıtlayan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerini ve süreci değerlendirdi. Bursa için devam eden ve yapılacak projelerin süreçlerinden bahseden Çavuşoğlu, Bursa için önemli olan projelerin sonuca ereceğini söyledi. Dağ Yolu Projesi ve Hızlı Tren Projesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tam destek aldıklarını ifade eden Çavuşoğlu, muhalefet partisinin Dağ Yolu Projesi'ni istismar ettiğini söyleyerek projelerin hızlı bir şekilde tamamlanacağının müjdesini verdi. İstismar edilen bir diğer konunun da hızlı tren projesi olduğunu belirten Çavuşoğlu, arazi şartlarının zorlu olması nedeniyle uzayan projenin son çıkan ekonomik türbülansa rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın durdurulmaması devam etmesi yönünde talimatları olduğunu belirtti. Çavuşoğlu ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin yetersiz kaldığı ya da bütçe nedeniyle zaman alacağını düşündüğümüz konularda merkezi idarenin desteğini alacaklarını belirtti.

TABAKHANELER'E 1 MİLYAR TL KAYNAK

Bursa'da devam eden projelerden bahseden Çavuşoğlu, sağlık turizmin önemli noktalarından olan Tabakhaneler Bölgesi'ne 1 milyar TL'lik kaynak düşündüklerini açıkladı. Çavuşoğlu, " Devam eden yatırımlarımız var. Şehir Hastanesi tüm hızıyla devam ediyor. Sönmez Ailesi'nin Onkoloji Hastanesi'ne verdiği destekler ile devam ettiğimiz 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi tüm hızıyla yapımı devam ediyor. 50 civarında okulun yapımı devam ediyor. Süreç içerisinde tarımsal destek ve yatırımlar devam edecek. Özellikle Tabakhaneler Bölgesi'ndeki sağlık turizmi ile ilgili 1 milyar TL kaynak düşünüyoruz. Uludağ'da alan başkanlığı ile ilgili yasa taslağımız hazır. Ürgüp ile birlikte bunu bir başkanlık olarak tasarlayacağız ve Bursa'nın hizmetine sunacağız. Süreç içersinde elbette yeni yatırımlarımız devam edecek" dedi.

KAMULAŞTIRMALAR TAMAMLANDI

Yıldırım Metrosu, Acemler Köprülü Kavşağı ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Bursa'nın gündeminden ulaşımı çıkaracaklarını söyleyen Çavuşoğlu, Acemler Köprülü Kavşağı için Aktaş'ın gerekli kamulaştırmaları yaptığını ifade ederek Bursa'nın ulaşım yatırımları ile nefes alacağını vurguladı. Çavuşoğlu, "Bursa çok kıymetli bir 5 yılı kazandı. Özellikle Alinur Aktaş başkanımızın 4 Mart'taki proje tanıtım toplatısından sonra Bursa için ne denli önemli projelerin ortaya konulduğunu düşündüğümüzde Alinur Aktaş'ın kazanmasının Bursa için ne kadar değerli olduğunu bir Bursalı olarak ifade etmek zorundayım. Alinur Aktaş, 2 yıl içerisinde trafiğin Bursa'nın gündeminden çıkarılacağını söyledi. İnşallah projeleri-mizi hayata geçirdiğimiz zaman Bursa nefes alacak" dedi. Yıldırım Metrosu ile ilgili projenin yapıldığını ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na sunulduğunu belirten Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu projeye de destek vereceğini söyledi.

BURSA'YI MAHCUP ETMEYECEĞİZ

31 Mart seçimleri için değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, Bursa'nın hükümete tam destek verdiğini söyledi. Çavuşoğlu, " Bursalı tüm vatandaşlarımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı'na gösterdikleri teveccüh nedeniyle teşekkür ve şükranlarımı sunarım. Onları mahcup etmeyeceğiz. Bursa yoluna tüm hızıyla devam edecek. Seçim sonuçlarına baktığımızda Cumhur İttifakı yüzde 52 gibi bir oy oranıyla net bir sonuçla ayrıldığını görüyoruz. Bu seçim milletimizin Cumhur İttifakı'na verdiği destekle beraber artık net bir şekilde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'de tartışılmaz bir noktaya getirildiğini hep birlikte görüyoruz. Bu seçimle beraber gördük ki milletimiz hükümetimize tam desteğini vermiş oldu" dedi. Cumhur İttifakı'nın değerini korumaya devam edeceğini söyleyen Çavuşoğlu, sağ tabanlı vatandaşların yine aynı çatı altında toplandığını ifade etti.

ÖZ ELEŞTİRİ YAPACAĞIZ

2014 yerel seçimlerinde AK Parti'ye geçen Gemlik'in 31 Mart 2019 seçimlerinde CHP'ye geçmesini yorumlayan Çavuşoğlu, özeleştiri yapacaklarını söyledi. Gemlik'te dönüşüm meselesinin tam anlatılmadığına dikkat çeken Çavuşoğlu, seçim neticesinin değerlendirileceğini belirtti. Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Gemlik 2014 yılında AK Parti Belediyeciliği ile tanıştığında çok önemli hizmetler yaptık. Özellikle Gemlik'in kendi coğrafi konumu üze-rinde bulunduğu fay hatları nedeni ile Gemlik'te daha önce birtakım dönüşüm ihtiyacı vardı. Sanırım Gemliklilere biz bu dönüşüm meselesini tam olarak anlatamadık. Orada gerek ifade anlamında gerek anlatmak adına kafa karıştırıcı unsurlar çıkmış oldu. Gemlik'in kendi sosyoloji yapısı da var. Dolayısı ile Gemlik'teki seçmen geçişkenliği daha yüksek. Bu bakımdan böyle bir sonuç ortaya çıktı. Tabii kendi içerimizde mutlaka bunun neti-celerini değerlendirmeye tabi tutacağız. Öz eleştirimizi de yaparak raporlarımızla tanzim edeceğiz."

HİZMET BORCUMUZ VAR

Muhalefet partilerinin Bursa'dan emin oldukları noktada Bursalıların muhalefete verdiği mesajın önemine dikkat çeken Çavuşoğlu, Bursa'nın AK Parti'yi hiçbir zaman yalnız bırakmadığını söyledi. Bu nedenle Bursa'ya hizmet borcu olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, Bursa için çalışmaların devam edeceğini vurguladı. Çavuşoğlu, " Seçimler iki sonuçlu netice doğuruyor. Bursa'da başarılı bir seçim çalışması geçirdik. Muhalefetin Bursa'dan bu kadar emin oldukları noktada Bursa'nın onlara verdiği mesaj çok önemlidir. Bursa hiçbir zaman için AK Parti belediyeciliğini ve AK Parti'yi, Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmadı bizlerin de başını öne eğdirmedi. Bursalılara hizmet borcumuz var hizmet etmeye de devam edeceğiz" dedi.

S-400 BEKA MESELESİDİR

Gündemin en önemli başlıklarından biri olan Rusya'dan alınacak olan S-400'ler için Cumhurbaşkanı'nın geri adım atmayacağını söyleyen Çavuşoğlu, S-400'ün beka meselesi olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Yüzyıl önce Anadolu'dan gidenlerin burada hesabı kapatmadıklarını görüyoruz. Yeni Zelanda'daki ölüm kusan silahın ibareleri sadece bir meczubun ibareleri değildir. Tüm bunlara baktığı-nızda Türkiye'yi bir kıskaç altında tutmak istediklerini görüyoruz. S-400 meselesi çok önemlidir. Türkiye S-400'leri alması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tanıyanlar bilirler bu konuda bir adım atılmışsa bu S-400'ler Türkiye'ye alınacak" dedi.

MUHALEFET SABIRLI OLMALI

31 Mart yerel seçimlerinden bu yana İstanbul'da devam eden sayım işlemlerine ilişkin konuşan Çavuşoğlu, muhalefet partisinin tavırlarının devlet adabına uymadığını söyledi. Çavuşoğlu, " Bu süreç doğal olarak değerlendirilmesi gerekir. Partimizin İstanbul'da ortaya çıkan yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili son derece şeffaf şekilde teknik boyutu aşmayacak bir şekilde baktığımız zaman kamuoyunu bilgilendirerek yapmış olduğu bir süreç var. Rakiplerimizin özellikle sanki bu süreç hukukun tanıdığı süreç dermiş gibi itiraz etmeleri ve söylem üretmeleri açıkça demokrasiye olan inançtaki zafiyeti gösteriyor. Rakibimizin bu süreçte daha sabırlı ve demokrasiye inançlı bir şekilde devam etmesi gerekiyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.