Hava Durumu

AK Parti Bursa'nın 2019 Pusulası

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen 6. Olağan AK Parti İl Kongresi'nde güven tazeleyen AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, 'Sönmez Medya Buluşmaları' programında, 2019 seçimlerine giden yol haritasını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2018 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2018 08:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti Bursa'nın 2019 Pusulası

HABER I Burcu SEKMEN I

AK Parti Bursa İl Başkanı Aynan Salman, AS TV'de Okan Tuna'nın sunduğu Sönmez Medya Buluşmaları programına konuk oldu.Bursa Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri ekibi ve editörlerinin gündeme dair sorularını yanıtlayan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, görevinde geride bıraktığı 6 ayı değerlendirirken 2019 seçimlerine giden yol haritasını da açıkladı.

ATANAN VE SEÇİLEN BAŞKAN

Tamamlanan il ve ilçe kongreleri hakkında konuşan İl Başkanı Ayhan Salman, "Değişim ve dönüşüm sürecimizi başarıyla tamamladık. 3 ay gibi bir süre içinde 50 kongre gerçekleştirdik. Gerek belediye, gerek kabinede yaşanan değişiklikler il teşkilatımızda hiçbir olumsuzluk yaratmadı; aksine daha da güçlendik. Özellikle Milletvekilimiz Hakan Çavuşoğlu'nun Başbakan Yardımcılığı'na atanması, Bursa'daki olumlu dönüşümün en güçlü ayağı oldu" dedi.
Ağustos 2017'de Cemalettin Torun'un istifasının ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından İl Başkanlığı görevine atanan ve il kongresinde de güven tazeleyen Ayhan Salman, parti il teşkilatının 7'nci başkanı olarak kendisinden önce görev yapan tüm mevkidaşlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

İL KONGRESİ SONRASI TEŞKİLAT

İl başkanlığı görevine geldikten sonra yeni yönetim kadrosunu 1 aylık bir süre zarfında belirleyen Salman, bu oluşum sürecinde sıkı çalışma ile ilerlediklerini, "Ortak akıl ile hareket etmeyi ilke edindik. Kemik kadromuzu Bursa'nın demografik yapısını dikkate alarak oluşturduk. Mesleki alan yelpazemizi geniş tuttuk. Genç arkadaşlarımıza yer vermeye özen gösterdik hatta yönetimimizde 21 yaşında üniversite okuyan kardeşlerimiz de yer alıyor. Yüzde 30 kadın kotasını göz ardı etmedik ve 14 'AK Kadın' teşkilatımızda aktif olarak yer alıyor. Somut ilkelerin yanı sıra en önem verdiğimiz konu insan odaklı ve liyakat sahibi insanların aramızda yer almasıydı" sözleriyle açıkladı.

SEÇİM HAZIRLIKLARI TAM GAZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın ziyaretleri sırasında önemle vurguladığı Bursa'nın potansiyeline yönelik açıklamalarını destekleyen Ayhan Salman, Bursa'nın şimdiye kadarki seçimlerinde AK Parti'nin her zaman etkin rolde olduğunu ve bu rolün 2019'da katlanarak büyüyeceğini söyledi. Salman, "Bursa, Türkiye'de ortalamanın üzerinde ve orta üst düzey sanayi performansı sergiliyor. Şu anki gücümüzle 2023 normlarını yakalamış durumdayız" diye konuştu.

METRO SÖZÜ ALINDI

İl Kongresi'nde, Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmeler hakkında brifing veren Başkan Ayhan Salman, yeraltı metrosu için onay aldıklarını ve en uygun zamanda hayata geçirileceğini duyurdu. Ayrıca Başkan Salman, Yıldırım Metrosu'nun palanlamasının yer- altından yapıldığını ve bu konuda hükümetin gerekli desteği vereceğine inandıklarını söyledi.

İTTİFAK ÇAĞRISI

2019 Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken AK Parti ve MHP'nin kurduğu 'Cumhur İttifakı'nı da yorumlayan Salman, "Bizim vatandaşımız 15 Temmuz gecesi ittifakını gösterdi. Sonrasında bu ruhu Yenikapı ruhu adıyla somut hale getirdi. Milli duruşu olan insanların zaten toplumsal doğal bir ittifakı oluştu. Bilinmesi gereken bir nokta daha var o da ittifak konusu sadece AK Parti-MHP arasında değildir, tüm partileri kapsayan bir düzenlemedir" diyerek çağrıda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.