Hava Durumu

Ak Parti Kadın Kolları'ndan anlamlı etkinlik

AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Gökten, AK Parti kadın kolları teşkilatının dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinin başında geldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2015 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ak Parti Kadın Kolları'ndan anlamlı etkinlik
AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Başkanlık Salonu’nda düzenlenen program sema gösterileri ve AK Parti çatısı altında görev yapan 24. dönem kadın milletvekillerini tanıtan bir slayt gösterisi ile başladı.

Avukat ve Akademisyen Vildan Duman, ‘AK Parti Döneminde Kadınlara Sunulan Yasal Haklar’ ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Akif Köten’de ‘İslamiyette Kadın Hakları’ konulu konferansı ile devam eden programda AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Gökten, kadınlar olarak her alanda eşitlik istediklerini ve daha mutlu ve güvenli hayatlar özlediklerini belirtti. Dört milyonu aşan üye sayısı ile AK Parti kadın kolları teşkilatlarının dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinin başında geldiğini vurgulayan Gökten, bu bilinçle Türkiye’de kadınların istedikleri hayat şartlarının oluşmasında üzerlerine büyük görevler düştüğünü vurguladı. Gökten, AK Parti kadrolarının kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, kadın haklarının korunması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadın istihdamının arttırılması adına büyük adımlar atıldığını vurguladı.



Daha sonra söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, kadınların toplumların bel kemiği olduğunu belirtti. AK Parti iktidarları dönemimde bu bilinçle çalışıldığını ifade eden Çavuşoğlu, güçleri yettiğince kadınların toplumdaki yerini güçlendirmek için çalıştıklarını vurguladı. Konuşmasında Yeni Türkiye hedeflerine de değinen Hakan Çavuşoğlu, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinin çok önemli bir sürecin başlangıcı olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Her anlamda gelişmiş, yarınlarına daha güvenle bakan, yıllarca çok çektiği tüm vesayet kurumlarından arınmış, tüm kesimlerinden vatandaşlarının daha iyi şartlarda yaşadığı bir Türkiye hayalimizi kadın, erkek omuz omuza gerçeğe çevireceğiz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.