Hava Durumu

AKP Sözcüsü Ünal'dan CHP'ye sert tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'nin ÖSO ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2018 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2018 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AKP Sözcüsü Ünal'dan CHP'ye sert tepki!

Ünal: "Ana muhalefetin tavrı son derece üzücü. Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri Türk ordusu bir siyasi partinin emrinde değildir. Devlet aygıtı milletin onayıyla milleti temsil eden siyasi irade tarafından çalıştırılır" ifadelerini kullandı.Ünal erken seçimin de gündemlerinde olmadığını dile getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, NTV'de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yaptı. Ünal, bugün ittifak ile ilgili yapılacak olan Milli Mutabakat Komisyonu toplantısının yarına ertelendiğini söyledi.

Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı harekatı ile ilgili konuşan Ünal'ın açıklamalarınını satır başları şöyle:

Son 7 yıldan beri devam eden sınırımızda 910 kilometrelik bir sınırımız var Suriye ile, doğal olarak da hemen sınırımızın başında 7 yıldan beri devam eden bu sürecin aslında bizi getirdiği kaçınılmaz nokta. Orada oluşturulmak istenen bir koridor vardı. Özellikle Afrin'de yuvalanmış olan YPG'ye dönük terörden arındırma harekatı. Bu Suriye topraklarına dönük bir saldırı değil.

CHP'YE SERT ELEŞTİRİ

Burada içeride maalesef bu meselenin ele alınış biçimi milli güvenlik meselesi olan konuda ana muhalefetin aldığı pozisyon üzerinde konuşmak lazım. Siyasetin bu sürece destek olması gerekiyor. Ana muhalefetin tavrı son derece üzücü. Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri Türk ordusu bir siyasi partinin emrinde değildir. Devlet aygıtı milletin onayıyla milleti temsil eden siyasi irade tarafından çalıştırılır. Yarın CHP iktidar olursa o zaman CHP devlet aygıtını çalıştırır. Devlet aygıtını millet iradesi çalıştırır.

ÖSO TARTIŞMASI

ÖSO kimdir? ÖSO 7 yıldan beri devam eden Suriye ihtilafında kendi ülkesini savunan ve bütün dünyanın kabul ettiği Esed rejiminin zulmüne karşı düşünün milyonlarca insan 6 milyon insan mülteci durumuna düşürüldü. Kendilerini savunan halkın askeri kanadıdır. Bu yapının DEAŞ ile bir ilgisi yok. CHP bu harekatı itibarsızlaştırmak için bunları kullancaktı. Maalesef şu anda Türk siyasetinde CHP'nin yaşadığı durum ancak çoklu kişilik bozukluğu ile ifade edilebilir. Bir bakıyorsunuz PKK PYD YPG sevici duruma geliyor FETÖ ağzı ile konuşuyor. Artık CHP'nin yerli olmasından milli olmasından vazgeçtik. Cumhurbaşkanımız bu milletin seçtiği meşru cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanımıza dönük ağır hakaretler yapılıyor.

İTTİFAK ÇALIŞMALARI: KOMİSYONUN TOPLANTISI YARINA ERTELENDİ

Dün açıkladığımız bugün yapılacak olan Milli Mutabakat Komisyonu toplantısını yarına erteledik. Sayın Mustafa Şentop'un acı bir kaybı var. Bugün üzerinde mutabık olduğunuz bir konu yarınki müzakereden dolayı yeniden müzakere edilme gereği ortaya çıkabilir. Ortak temayüller kayıt altına alınarak yola devam ediyoruz. Önümüzde olan mart ayından önce kanunlaşması gereken yerel yönetimlerle ilgili yaklaşık 17 maddelik bir düzenleme var. Yerel yönetimler seçimlerinin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uyumlu hale getirilmesi için çalışma yürütüyoruz. Bunun Meclis'e havale edilmesi gerekiyor. Genel başkanların mutabakatından sonra yasalaşması için TBMM'ye havale edilecek.

ERKEN SEÇİM VAR MI?

Hayır. Türkiye'nin milli güvenlik meseleleri ne bir siyasi malzeme haline getirilebilir ne de seçim malzemesi haline... Kılıçdaroğlu devlet yönetmeyi sanırım evcilik oynamak zannediyor. Burada devlet yönetiyoruz. Tehlikenin farkında değiller dünya kaotik belirsizliğe doğru sürükleniyor. Bütün bu tehlikenin ortasından Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları AK Parti hükümeti Türkiye'yi güven ve istikrar adası olarak ayakta tutuyor. Bunlar bu işi oyuncak zannediyorlar herhalde.

TTB'YE OPERASYON

Bu tamamen yargının ilgili savcının mahkemenin aldığı bir karar. Yargı süreci başlamış meseleyle ilgili bizim bir takım mülahazlarda bulunmamız doğru olmaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.