Hava Durumu

Akpınar'da yeni bir uydu kent doğacak

Bursa'nın en değerli yerleşim yerlerinden olan Akpınar Mahallesi, kentsel dönüşüm için gün sayıyor. Hak sahipleriyle anlaşmak üzere olan Ergünkent İnşaat, bölgeyi uydu kente çevirecek dev projenin startını en kısa sürede verecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 05:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 05:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akpınar Mahallesi'nde (1050 Konutlar) uzun süredir konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen kentsel dönüşüm hayaline çok yaklaşıldı. Bursa'nın en değerli bölgelerinden olan 1050 Konutlar'da daha önce pek çok firma kentsel dönüşüm için talip olmuş ancak taraflar anlaşamayınca girişimler sonuçsuz kalmıştı. Kentsel dönüşümde bölgenin yararı için vatandaşlar tarafından kurulan Başkan Mutlu Altın önderliğindeki Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği yönetimi, 1 hafta içinde Ergünkent İnşaat A.Ş ile imzaları atmaya hazırlanıyor. 

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmalarını ilk başlatan ve Nilüfer Sitesi'nde de dönüşümü  gerçekleştiren Ergünkent İnşaat A.Ş., Akpınar Mahallesi'ndeki 440 dönüm alanda mevcut 229 bloktaki 2 bin 290 konutun her birine karşılık birer daire verilecek projenin hazırlıklarını sürdürüyor. Ömer Demirel, Fatih Ergün, Mehmet Adanur ve Emin Adanur ortaklığında kurulan Ergünkent İnşaat A.Ş., bölge sakinlerini mağdur etmeden kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye talip. Şirket ortaklarından Ömer Demirel, "Bursa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak. Vatandaş asla mağdur edilmeyecek. Devletin kira desteği veremediği vatandaşların kirasını firma olarak biz ödeyeceğiz" dedi.

CAZİBE MERKEZİ

Kentsel dönüşümde konut yoğunluğu az, sosyal donatı alanları fazla olan bir proje hayata geçireceklerini kaydeden Demirel, "Geniş caddeleri, kültür merkezi, çocuk oyun alanları, lunaparkı, kafeleri, AVM'sini içinde barındıracak projeyle bölgenin yeni bir uydu kent olacağını söyledi. Ortasından bir de bulvar geçecek projenin ardından 10 binden fazla olan bölge nüfusunun 2 katına çıkacağını belirten Demirel, "Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği ile 1 hafta içerisinde projeye imza atmayı planlıyoruz. Kentsel dönüşümle bölge cazibe merkezi olacak" ifadelerini kullandı. (Bilgehan HACIOĞLU'nun haberi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.