Hava Durumu

Ali Ay: Arazileri proje için devraldım

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Ali Ay, bu arsaları kulübe gelir getirecek iki proje kapsamında üzerine aldığını belirterek, "Toplam riskim aşağı yukarı 140 milyon TL. Bunu veren bir başkan, üç kuruşluk arsa için mi kendisini satacak? Hepinize yazıklar olsun." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2019 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2019 08:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ali Ay: Arazileri proje için devraldım

HABER I Tolga ÖZTAŞ

BAŞKA BAŞKAN YOKTUR

Bursaspor Başkanı Ali Ay kulübe ait iki taşınmazın alacaklarına karşılık kendi üzerine devri hakkında basın toplantısı yaptı. Bu konuda ortaya atılan eleştirilerle ilgili konuşan Ali Ay, "Ben ve yönetimim bunu kesinlikle hak etmedik. Beni çok iyi tanıyan insanlar var. Üzüldük. Ama bomba gibiyiz. Namuslu ve dürüst yönetimden hiçbir zaman için taviz vermemek için uğraş verdik. Bazı arkadaşlar beni arazi satışlarından menfaat sağlıyor diye yazmışlar. Ben bu kulübe yıllık aşağı yukarı 10 milyon liraya yakın kendi cebimden faiz ödüyorum. Sizler Bursaspor'u seviyorsunuz ama ben hepinizden daha fazla seviyorum. Elimi değil gövdemi soktum. Herhalde kulüplerin içerisinde bu kadar büyük bir rakamı veren başkan yoktur. Toplam riskim aşağı yukarı 140 milyon TL. Bunu veren bir başkan, üç kuruşluk arsa için mi kendisini satacak. Hepinize yazıklar olsun." dedi.

YAPANLARI BİLİYORUZ

Kanunsuz hiçbir adım atmadıklarını belirten Ali Ay, "Bunları yapan ve yaptıranları biliyoruz. Birisi 20 yıldır kendini burada görmek istiyor. Birisi buradan gönderdiğim arkadaş. Bunlar sosyal medyayı organize ediyor ve algı operasyonu yapıyor. Gerek arsaların devri, gerekse diğer büyük projenin hayata geçirilmesi konusunda bütün süreçten büyükşehir belediye başkanımız Alinur Aktaş'ın hem bilgisi hem katkısı vardır. Buna İbrahim Burkay da dahildir. Zaten bu arsaları ben aldım, parasını ben verdim. Var mı böyle eskiden bir yönetici oldu mu? Bu arsaları eğer satarsam üzerindeki farkı da kulübüme ödeyeceğim diye madde var. Arsalardan bir tanesini kendim aldım. Bir tanesi de şirketime devrettim. Burada usulsüz kanunsuz yaptığımız hiçbir şey yok. Geçen gün biri, eroin kaçakçısı yaptı beni. Ben diğer başkanlar gibi olmadım. Yüksek burunlu, kibirli olmadım." diye konuştu.

ŞAHİN PROJELERİ ANLATTI

Basın toplantısında Başkan Ali Ay'ın bahsettiği projeler hakkında açıklamada bulunan yatırımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ömer Faruk Şahin, "Elimizdeki iki proje için finansal kaynağa ihtiyacımız oldu. Bakın Bursaspor'un geleceği bu projeler. Dereçavuş'u ihaleye çıkarttık, katılım oldu mu? Hayır... Bunlar kimin projesi, Bursaspor'un. Başkanımıza başvurduk "Başkanım kimse almadı yeri gelirse siz alın. Bize bu parayı sağlayın."dedik. Yaptığımız yatırım için paramız yetmiyor, Bursaspor'un tarihindeki en büyük gayrimenkul projesini oluşturmuş bulunmaktayız. Çok ciddi işten bahsediyoruz." diye konuştu. Ömer Faruk Şahin'in bahsettiği yatırım projesinin ilkinin kulübe ait olacak 250 dönümlük bir arazi olduğu belirtildi. Şahin'in konu ettiği diğer proje ise uzun vadeli. Başkan Ali Ay yaklaşık 6 aydır üzerinde çalışılan bu projenin detaylarını şu sözlerle aktardı; İki proje var. Birincisi arsa. İkincisi de beton santrallerinde kullanılan, asfaltın altında inşaatta kullanılan çakıl üretim tesisi. Aşağı yukarı 60 hektarlık yerden çakılı çıkaracağız. Alinur başkanımızla da görüştük. Yıllık 2 milyon ton ortalama gelir de 700 bin lira ile 1 milyon TL arasında. inşallah bundan sonra personelin maaşları buradan ödenecek duruma gelecek. 20 yıl sürecek bir proje. 20 yıl hesapladığınızda 200 milyon TL'lik bir gelişme olacak.

KONGRE KASIMPAŞA MAÇINDA

Başkan Ali Ay, "Mayıs ayında olağanüstü kongre yapılacak mı? sorusuna"Kongremiz yarın. Kasımpaşa maçı var. O maçı bir görelim 3-4 maç sonra gerekenleri söyleriz." yanıtını verdi.

NİHAT ARI BİLİYORDU

Yönetim kurulundan istifa gerekçesinde kulübün arazi satışıyla ilgili duyduğu rahatsızlığı dile getiren Nihat Arı'nın durumuna da değinen Ali Ay, "Nihat kardeşimiz aramızdan ayrıldı. Çok üzüldüm. Ben arsaları alacağımı söylediğim de bütün yönetim oradaydı, o da oradaydı. Kimseden itiraz da gelmedi. Onun yine şekeri yükseldi herhalde. Mayısta zaten ayrılacaktı. Bahane olarak da bunu seçti ve ayrıldı. Çok üzüldüm. Arsaların satışından onun haberi vardı. Bir kişi itiraz etseydi vazgeçerdim." diye konuştu.

OTEL PARASINI VERDİM

Kasımpaşa maçında takımın konaklayacağı otelin parasını da kendi cebinden ödediğini belirten Ali Ay, "70 80 milyon aşağı yukarı borç para var. Kaynak bulamazsa Bursaspor haziranda bile transfer bile yapamayabilir. Bugün (dün) takımın otel konaklaması için 60 bin liraya yakın yine para verdim." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.