Hava Durumu

Ali Özkan, 'Sönmez Medya Buluşmaları'nda "Karacabey'e altın çağını yaşatacağız" dedi

1 Mart yerel seçimlerinde oy oranını en fazla artıran ilçe olacaklarını söyleyen Cumhur İttifakı'nın Karacabey Belediye başkan adayı ve mevcut başkan Ali Özkan, Karacabey'e altın çağını yaşatacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2019 07:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2019 07:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ali Özkan, 'Sönmez Medya Buluşmaları'nda "Karacabey'e altın çağını yaşatacağız" dedi

Haber / Ayşegül SEVER

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nda Bursa Hâkimiyet ve AS TV editör ile köşe yazarlarının sorularını yanıtlayan Karacabey Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhur İttifakı'nın belediye başkan adayı Ali Özkan, başkanlık döneminde yaptıkları ve yeni dönemde yapacakları hizmetleri anlattı. Cumhur İttifakı'nın Karacabey'de mayasının tuttuğunu belirten Başkan Özkan, sahada vatandaşın olumlu tepki verdiğini söyledi. Cumhur İttifakı'nın milli beraberlik olmasına vurgu yapan Başkan Özkan, "Pazara kadar olan bir ittifak değil" dedi. Halkın güvenini heba etmediklerini söyleyen Başkan Özkan, tecrübeleri ile yeni projelerinde Karacabey'e altın çağını yaşatmak istediklerini söyledi. Özkan, " Şimdiye kadar söz vermedik, güven verdik. Karacabey için projelerimiz ideallerimiz var. Biz mobil başkan olacağız. Ulaşılabilen değil ulaşan başkan olacağız dedik. 5 yıllık tecrübemiz ve yeni tecrübeler ile Karacabey'in altın çağını yaşatmak istiyoruz" dedi.

3T VİZYONUMUZLA YOLA ÇIKTIK

Büyük Karacabey'i inşa etmek için 3T formülünü geliştirdiklerini söyleyen Özkan, tarım ve hayvancılığın Karacabey için önemli olduğunu söyledi. Türkiye'de üretilen salçanın yüzde 40'ının Karacabey'in verimli topraklarında yetişen domateslerinden üretildiğini söyleyen Özkan, çıkan sorunları ortadan kaldırmak ve sorunların çıkmaması için domates çalıştayı yaptıklarını söyledi.
Tarım fuarını bu yıl 15 Mart'ta gerçekleştireceklerini belirten Özkan, ciddi sayıda katılımcı beklediklerini belirtti. Karacabey'in merasının küçükbaş hayvancılığa yatkın olduğunu söyleyen Başkan Özkan, koyunculuğa önem verilmesini gerektiğinin altını çizdi. Karacabey üreticisinin verim konusunda sıkıntılarının olmadığını belirten Özkan, pazar noktasında sıkıntıların olduğunu söyledi.

'OTOYOL'A BAYRAM MÜJDESİ

Karacabey, İstanbul- İzmir Otoyolu'nun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da açılabileceğini söyleyen Başkan Özkan otoyol ile birlikte tarımsal ürünlerin zaman kaybetmeden gideceği noktaya kısa sürede varmasının olumlu etkisinin olacağını belirtti. Özkan, " Karacabey, İstanbul- İzmir Otoyolu'nun tahmini açılış süresinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olarak belirlenmişti. Bizim açımızdan önemli bir tarihtir. Fakat müteahhit firma yetkililer hava şartları uygun olduğu takdirde 30 Ağustos Zafer Bayramı'na yetiştirebileceklerini söyledi. Bu da bizim açımızdan ayrı bir müjde oldu. Bu proje gerçekleştiğinde Karacabey'den İstanbul'a 1 saatte ulaşmak mümkün olacak. İzmir'e 2 saatte ulaşmak mümkün olacak. Üretim şehri olduğumuzu düşünürsek tarımsal ürünler kısa sürede devasa pazarlara ulaşmış olacak. Tarıma dayalı sanayi kuruluşlarının ürettiği ürünler de kısa sürede aktarılmış olacak" dedi.

YENİ DÖNEME YENİ PROJELER

"Karacabey'de yıllardan beri eksikliği hissedilen Kültür Merkezi'nin 15 Mart'ta inşaatının temelini atacağız" diyen Başkan Özkan merkezin Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Karacabey'e hediyesi olacağını söyledi. Yeni dönemde yapacakları proje ve hizmetlerin başlıklarını anlatan Başkan Özkan, "Tarım AVM, huzurevi bakım merkezi, Drama Mahallesi'nde katlı otopark, Pazaryeri, mahalle meydanları, orman kampında butik otel, rekreasyon alanları, Gazi Mahallesinde Sağlık Sosyal Tesisi, Çocuk Diyarı Macera Park Projesi, kırsal mahallelere yapacağımız sosyal tesislerimiz, Çamlık Mahallesi'nde millet bahçesi, içme suyu kanalizasyon çalışmaları, kent tarım müzesi, tüm parklarda kamera sistemleri ile Karacabey'in arzu ettiği istekleri gerçekleştireceğiz" şeklinde ifade etti.

290 ARAÇLIK DEV OTOPARK

Karacabey'de otopark sıkıntısının yaşandığını söyleyen Başkan Özkan, vergi dairesinin tahliye edilmesiyle 290 araçlık otopark yapılacağını söyledi. Başkan Özkan, " Merkezde bitişik nizam yapılaşma var. Dolayısıyla otopark sıkıntısı var. Vergi dairesini başka yere tahliye ettik. O alana 290 araçlık katlı otopark inşası hızlı bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki günlerde temelini atacağız" dedi.

'HER YIL FESTİVAL DÜZENLİYORUZ'

Karacabey'de turizm faaliyetlerinin artarak ve değer kazanarak devam ettiğini söyleyen Başkan Özkan, Leylek Köyü'nde her yıl festivaller düzenlediklerini söyledi. Uluabat Gölü'nün bulunmaz nimet olduğunu söyleyen Özkan, fotoğraf sanatçılarının vazgeçilmez adresi olduğunu belirtti.

'SPORA DESTEK SÜRÜYOR'

Karacabey'de gençlere yönelik çalışmalara da aralıksız devam ettiklerini belirten Başkan Ali Özkan,gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması açısından sporun büyük önem arz ettiğini söyledi.
Karacabey Spor'un yeni dönemde önemli gelişmeler gösterdiğini anlatan Başkan Özkan, gençleri önemsediklerini belirterek, "2011 yılında lisanslı sporcu sayısı 280 iken şimdi ise 7 binleri aştı. Sporda ciddi başarılarımız var. Bu başarının katlanarak devam etmesi için tüm çalışma-larımzıı ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.