Hava Durumu

Alinur Aktaş: Göreve hazırım

AS TV'de yayınlanan Satırbaşı Özel programında, Bursa'da hayata geçirilecek dev projeler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2019 yerel seçimleri için göreve hazır olduğunun da sinyalini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2018 08:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2018 08:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Alinur Aktaş: Göreve hazırım

Haber I Burcu SEKMEN I

KATLI YOLLAR GELECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AS TV'de Sevda Kurul'un hazırlayıp sunduğu Satırbaşı Özel programına konuk oldu. Göreve başladıktan 1 ay sonra açıkladığı 'Acil Eylem Planı'nın üzerinden 9 ay geçen ve bu sürede çalışmalarında ağırlığı ulaşıma veren Başkan Aktaş, sistemin daha işler hale gelmesi için sürdürülebilir hamleler yapılması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Aktaş, "10-15 yıl sonrasını düşünerek hareket etmeliyiz. Çünkü Bursa büyüyor.
2017 Ocak ayındaki şehir nüfusu 2 milyon 906 bin iken bu yıl ocak ayında 30 bin nüfus arttığını gördük. Bunun yanı sıra her yıl, araç envanterimizde de 70 bin civarında artış görünüyor. Acil Eylem Planı kapsamında yaptığımız küçük dokunuşlarla akıllı kavşak, şerit genişletmeleri ve bağlantı yollarını geliştirdik. Bir sonraki hamlemiz ise Beşyol-Acemler arasındaki yola katlı yollar yapılması olacak" diye duyurdu.

Sönmez Medya'yı ziyaretinde Başkan Alinur Aktaş'ı; Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün, AS TV ve Bursa Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna karşıladı.

SANAYİDEN SONRA TURİZM

Bursa'daki ulaşımın kangren noktası olarak Acemler'i işaret eden Alinur Aktaş, "Bölgedeki yük fazla ve bu yüke ek olarak bir de 950 yataklı hastane geliyor. Acemler'de zaten bir stadyum var. Bu bölge rahatlamak zorundadır. Ulaşımı artık Bursa'nın gündeminden düşüreceğiz" diye konuştu.
Bursa her ne kadar sanayi şehri olsa da turizm açısından da iyi bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Aktaş, her ilçenin farklı farklı değerler taşıdığını söyledi. Başkan Aktaş, "Uludağ, deniz, göl, tarih, kültür, sağlık turizmi konusunda ciddi projelerimiz var. Bu değerlerin ayağa kalkabilmesi için altyapının güçlendirilmesi gerekiyor. Arsa satıp konut yaptırmaktansa bizim termal yönümüzü ortaya çıkaracak ve bu şehri çekim merkezi haline getirecek unsurları ortaya koymamız gerekiyor" dedi.

2019 SEÇİMLERİNE SİNYAL

Kasım 2017'de İnegöl Belediye Başkanlığı görevinden Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na atanan Alinur Aktaş, 2019 yerel seçimleri ile ilgili de konuştu. Yeniden aday olup olmayacağına ilişkin sorulara 'Ben hazırım' diye cevap veren Aktaş, adaylık durumu için genel merkezden talimat beklediğinin sinyalini verdi.
T2 tramvay hattıyla ilgili söylentilere de son noktayı koyan Büyükşehir Belediye Başkanı, "Yüzde 70'i tamamlanmış bir projeden bahsediyoruz yani herhangi bir iptal söz konusu olamaz. T2 ile ilgili tek endişem şu; çalışmayı sürdüren firma hiç- bir borcumuz olmamasına rağmen ağır ve aksak ilerliyor. Projenin bu yıl sonunda bitirilmesine ilişkin kaygılarım var. Çünkü firma planladığımız hızda ilerlemiyor. Hedef ettiğimiz sürede projeyi bitiremezse yeni bir ihale ile yapımını başka bir firmaya yaptıracağız" diye konuştu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.