Hava Durumu

Alper Ademoğlu "Formayı kapacağım"

Devre arasında Schalke 04'ten transfer olan Alper Ademoğlu, Bursaspor'a alışma dönemini geride bıraktığını açıkladı. Takıma alıştığını söyleyen 21 yaşındaki krampon, "Bu sezon benim için çok farklı olacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2018 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2018 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Alper Ademoğlu "Formayı kapacağım"

HER ŞEY GÜZEL GİDİYOR

Bursaspor'un ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Alper Ademoğlu Afyon kampında takıma adaptasyon konusunda önemli adım atıyor. Balıkesirspor maçında oyuna sonradan giren ve sergilediği futbolla beğeni toplayan genç futbolcu, teknik direktör Samet Aybaba'nın gözüne girmeye çalışıyor. Sönmez Medya'nın sorularını yanıtlayan Alper Ademoğlu kendisi açısından iyi bir dönem geçtiğini söyledi. Alper, "Şu ana kadar her şey güzel gidiyor. Biraz sıkı bir çalışma dönemi geçirdik. Adaptasyon sürecimi atlattığımı düşünüyorum. Zaten 6 aydır buradayım. Takıma uyum sağladım ve kendimi gayet iyi hissediyorum" diye konuştu.

TEKLİFİ DEĞERLENDİRDİM

Bu sezon A Takım kadrosunda yer alacağına inandığını söyleyen Alper Ademoğlu, "Geçen sezon A Takım'da şans bulamadım. Genellikle U-21 takımında forma giydim. Ama bu sene çok daha fazla çalışacağım ve umuyorum ki A Takım'da forma şansı bulacağım. Aslında geçen sezon da iyi oynayıp, U-21'de iyi maçlar da çıkarmıştım ama A Takım'da fırsatı yakalayamamıştım. Bu sezon benim için çok daha iyi olacak" ifadelerini kullandı. Bursaspor'a geliş öyküsü hakkında da bilgiler veren gurbetçi futbolcu, "Schalke'de forma giyme ihtimalimin düşük olduğuna inandığımdan Bursaspor'un teklifini değerlendirdim" şeklinde görüş belirtti.

Bursaspor çok büyük bir takım

Bursaspor'da düzenli forma giyen oyuncular arasına girmek istediğini belirten Alper Ademoğlu, "Bursaspor gerçekten çok büyük bir takım. Türkiye'deki 5 en iyi takımdan bir tanesi. Bursaspor'da ve Türkiye Ligi'nde forma giymek, bu heyecanı yaşamak benim için çok iyi. Bu sezon benim en büyük hedefim bir şans yakalamak ve A Takım'da oynamak. Oynadıkça da artık düzenli bir A Takım oyuncusu olmak ve takımıma katkı sağlamak istiyorum" diye konuştu.

Irkçılık kötü davranış

Son olarak Almanya Milli Takımı'nda ırkçı saldırıların hedefi haline gelen Mesut Özil'in durumuna üzüldüğünü belirten Adem Ademoğlu, kendisinin de bir gurbetçi futbolcu olduğunu hatırlatarak bu duruma üzüldüğünü söyledi. Hem Belçika hem de Almanya'da ırkçı bir tutumla karşılaşmadığını belirten 21 yaşındaki futbolcu, "Açıkçası ben de gurbetçi bir Türk olduğum için Belçika alt yaş milli takımlarında oynadığım için böyle bir baskı ya da ırkçı hareket yaşamadım. Her ne şekilde olursa olsun ırkçı yaklaşımlar bence çok kötü. Almanya'da da böyle yaklaşımların olduğunu çok düşünmesem de Mesut olayında tam olarak nasıl yaşandığını bilmiyorum. Yine de çok üzücü ve yaşanmaması gereken şeyler" dedi.

Almanların önceliği disiplin

Altyapı eğitimini Belçika'nın Gent Kulübü'nde alan sonrasında önce Anderlecht ardından da Almanya'nın Schalke 04 Kulübü'ne geçen Alper Ademoğlu Türk futboluyla Alman futbolu arasındaki kıyaslamayı da yaptı. 21 yaşındaki krampon, "Türkiye ligini çok iyi buldum. Biraz Belçika'ya da benziyor. Çünkü burada da fiziğe ve güce dayalı bir futbol oynanıyor. Almanlar çok daha fiziksel gelişime dikkat ediyorlar. Onların daha çok koştuğunu ve daha çok disiplinli olduğunu söyleyebilirim. Türkiye'de futbol çok önemli ve insanlarda çok daha büyük bir tutku var ama Almanlar öncelikle çalışmalarda her şeyini veriyor ve o yüzden buradan daha iyi durumdalar" sözleriyle iki ülke futbolu arasındaki farklı ortaya koydu.

Belçika iyi maçlar çıkardı

Dün sona eren Dünya Kupası hakkında da konuşan Alper Ademoğlu, "Dünya Kupası'nı yakından takip ettim. Açıkçası başlarda Dünya Kupası'nın çok iyi olmayacağını düşünüyordum. Ama maçlar oynanmaya başladıkça turnuva güzel bir hal aldı. Belçika çok iyi maçlar çıkardı. Yarı finalde Fransa'ya elenmeleri açıkçası beni biraz üzdü ama futbol böyledir. Onlar da üçüncülüğü elde etti. Belçika U21 Takımı'nda beraber oynadığım ve tanıdığım çok fazla oyuncu var. A Takım'dakiler yaş ve tecrübe olarak benden büyük oldukları ve 2015'te Belçika'dan ayrılıp Almanya'ya transfer olduğum için bire bir tanıdığım kimse yok" dedi.

Hayalim Teksas'ın önünde gol atmak

Bursaspor taraftarından övgüyle bahseden ve hayallerini gerçekleştirmeye çok yakın olduğunu belirten Alper Ademoğlu, "Bursaspor taraftarı çok inanılmaz. Bizim taraftarlarımızı, özellikle de Teksas'ı çok seviyorum. Onların önünde oynamak hatta gol atmak için büyük bir heyecanla bekliyorum. Bursaspor formasıyla ilk golü attığımda ilk olarak taraftarlarımıza koşacağım ve bu sevinci onlarla birlikte yaşayacağım" diye konuştu.

Timsah'ın gelecek vaat eden 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Alper Ademoğlu, SÖNMEZ MEDYA Spor Müdürü Süha Gürsoy ve Bursaspor muhabiri Tolga Öztaş'ın sorularını yanıtladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.