Hava Durumu

Alt liglerdeki Bursa takımları için sezon hayal kırıklıklarıyla sona erdi

Sezona büyük umutlarla giren Yeşil Bursa ve Orhangazi Belediyespor Amatör Küme'ye düşerken, İnegölspor play-off iddiasını son haftalarda kaçırdı. Sezon boyunca 4 teknik direktör değiştiren Karacabey Birlikspor ise ligi 11. sırada tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2018 08:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2018 08:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Alt liglerdeki Bursa takımları için sezon hayal kırıklıklarıyla sona erdi

HABER I Samet ZİNCİROĞULLARI I

İNEGÖL SONUNA KADAR GİTTİ
Bursaspor haricinde Bursa'nın profesyonel liglerde mücadele eden 126 takım içerisinde yarışan 4 temsilcisi, bu sezon belki de tarihlerinin en başarısız dönemlerini geçirdi. Profesyonel 4 ekipten 2'si Amatör Küme'ye düşerken, totalde Bursa'nın profesyonel liglerde mücadele eden sadece 3 takımı kaldı. TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta sezona mütevazı kadrosuyla iyi bir giriş yapan, ancak sezon içerisinde yaşadıkları sakatlıklardan dolayı kadro sıkıntısı yaşayan Murat Yoldaş yönetimindeki İnegölspor, son 5 haftaya kadar play-off mücadelesi vermesine rağmen 30. ve 31. haftada üst üste alınan 2 mağlubiyet ile play-off yarışından koptu. Bursa temsilcisinde Bursaspor'dan kiralık olarak İnegölspor'da forma giyen Emirhan Aydoğan, kaptan Kemal Hastürk, Raif Demir, Cengiz Ötkün ve sakatlanana kadar Okan Deniz, sezon boyunca yeşil sahada performanslarıyla öne çıkan isimler isimler oldu.

ORHANGAZİ SON MAÇTA DÜŞTÜ
Bursa takımları içerisinde belki de beklentileri en çok karşılayamayan takım ise Orhangazi Belediyespor oldu. Kırmızı Siyahlılar, son hafta sahasında Bayburt İl Özel İdare ile oynadığı dramatik final maçını öne geçmesine rağmen 4-3'lük skorla kaybederek Amatör Küme'ye düştü ve taraftarlarını üzüntüye boğdu. Lige Zafer Yiğit teknik direktörlüğünde başlayan ve daha sonrasında Namık Altunsoy ile sezonu noktalayan Bursa ekibi, TFF 3. Lig 1. Grup'ta oynadığı 34 maçta sadece 6 galibiyet ve 13 beraberlik alabildi. Ligde en az gol atan ve en çok gol yiyen takımlar içerisinde ilk sıralarda yer alan Orhangazi Belediyespor'da hal böyle olunca da Bölgesel Amatör Lig'e düşmek kaçınılmaz bir son oldu. Sezon boyunca Kırmızı Siyahlılar'da performanslarıyla biraz olsun öne çıkan ise Uğur Adem Gezer, Muammer Erdoğdu, Ercan Karaca ve Koray Kurt oldu.

KARACABEY'DE SIKINTI İSTİKRAR
Sezonun en istikrarsız takımlarından biri ise TFF 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Karacabey Birlikspor oldu.
Sezon boyunca kritik maçları kazana-mayan ve deplasmandaki müsabakalarda sergilediği bir iyi bir kötü görüntüsüyle sezon boyunca play-off yarışında yer alamayan Bursa ekibi, ayrıca 34 hafta boyunca 4 farklı teknik direktörle çalışarak bu alanda rekor kırdı. Lig boyunca Fethi Çokkeser, Ali Nail Durmuş, Cem Karaca ve Ergün Işık ile çalışan Bursa temsilcisi, 11 galibiyet ve 9 bera-berlikle puan durumunda kendisine 11. sırada yer buldu. Karacabey Birlikspor'da sezon boyunca performanslarıyla öne çıkan isimler ise Bursaspor'dan kiralık olarak Karacabey ekibinde forma giyen orta saha oyuncusu Sedat Dursun, Bünyamin Kasal, Ali Serin ve Batuhan Er oldu.

Bursa ekibinin bir diğer özelliği ise aynı ligde mücadele ettiği 34 takım içerisinde en az gol atan takım olmasıydı. Turuncu Mavililer sezon boyunca topu sadece 28 kez filelerle buluşturabildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.