Hava Durumu

Altın fiyatları yükselecek mi?

Altın fiyatlarının tam toparlanıyor derken yeniden düşüşe geçmesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Bir zamanların güvenli limanı altın eski günlerine dönebilecek mi?

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2013 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2013 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altın fiyatları yükselecek mi?

Nisan ortasında 12 yıllık yükselişten sonra bir anda tarihi dibi gören Altın fiyatları bir türlü toparlanamıyor. Son zamanlarda dalgalı olarak seyreden altın fiyatları, geçen hafta ABD Merkez bankası FED'in para politikalarına aynen devam edeceğini açıklaması ve ABD'den gelen iyi ekonomik veriler sayesinde haftayı yükselişle kapatmıştı. Altının ons fiyatı 1.477 dolar civarında bu haftaya giriş yaparken yatırımcıların altın alımları sayesinde toparlanma sinyalleri vermişti.

ALTIN DALGALI SEYRETMEYE DEVAM EDECEK

Ancak özellikle New York borsasının altın satacağını açıklamasıyla altın fiyatları salı günü yeniden düşüşe geçti. Hafta boyunca bir düşen bir yükselen altın haftanın son gününde 1.425 dolar seviyelerine kadar geriledi ve haftayı 3 hafta önceki seviyesinden kapattı. Son 30 yılın en büyük düşüşünü Nisan ayında yaşayan altının eski günlerine dönüp dönmeyeceği merak konusu. Uzmanlar eski günlerine dönüşün yaşanabileceğini ancak bunun kısa vadede beklenmediğinde hem fikir. Alınan önlemlere ve alımlara karşın altın fiyatlarının dalgalı seyretmesi ve yeniden 3 hafta önceki seviyelere dönmesi, altının yatırımcılar için yeniden "güvenli liman" olması çok uzak gözüküyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.