Hava Durumu

Amedspor yöneticisi yediği dayağı anlattı

Ankara'da, Ankaragücü-Amed Sportif arasında hafta sonu oynanan ve Amed Sportif'in 2-1 kazandığı maçta protokol tribününde dayak yiyen Amed Sportif yöneticileri yaşananlardan Futbol Federasyonu'nu sorumlu tuttu

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Amedspor yöneticisi yediği dayağı anlattı
Türkiye kamuoyunun 2 gündür konuştuğu görüntülerde yer alan ve dayak yedikten sonra 2.5 metre yükseklikteki merdiven boşluğundan atılan Amed Sportif Kulübü Basın Sözcüsü ve avukatı Haldi Sorun Mızrak, yaşadığı anları anlattı.

Maçın başından beri Ankaragücü taraftarının ırkçı ve ağza alınmayacak küfürler ettiğini, ilk yarıda gol bulduktan sonra sakinleştiklerini belirten Mızrak, "İkinci yarı başladıktan sonra bizim attığımız ilk gol ile birlikte yanımızda bulunan diğer yönetici arkadaşlarımızın misafirleri istemsiz bir şekilde sevindiler. Sevinmeden sonra ilk etapta arkadan küfürleşmeler başladı ve sonra durdu. Takımın ikinci golünden sonra yine alkışlamalar oldu bizim arkadaşlardan bir iki kişiden. Bunun üzerine ilk etapta bir pet su atıldı. Sonra ne oluyor ne bitiyor demeye kalmadan bir anda güruh halinde saldırmaya başladılar" dedi.

Amed Sportif yönetiminden toplam 5 kişi ve 2 misafirlerinin bulunduğunu söyleyen Mızrak, "Asbaşkanımızın burnu kırıldı, genel sekreterimiz kulak altına aldığı darbe ile ufak bir travma geçirdi. Bana bayağı şiddetli bir şekilde kaba darp oldu. Bize saldırıyapılan yer protokol tribünü. Bana saldıranlar sonradan görüntülerde baktığımızda başkan yardımcısı olduğu söylenen bir şahıs var, başkanın koruması var, saldırı esnasında akreditasyon kartları üzerinde resmi güvenlik görevlisi yazılan 4 kişi sayabildim" dedi.

Olay sırasında çekilen görüntüleri sonradan izlediğini söyleyen yönetici Mızrak, "Bengörüntüler sonradan izledim, ailem izledi, bayağı haliyle kötü oldular ve kin ve nefret ile doldular. Ama önemli olan toplumun ne hissettiğidir. Bu bana yapılan sıradan bir saldırı değildi, şahsım ile alakalı olsa ilgide görmez ve tepki de çekmezdi. Ama oradaAmedspor'lu bir yöneticiye yapılan saldırı var ve iki gündür hiç tanımadığım insanlar arayıp geçmiş olsun dileklerini ve olayı lanetlediklerini ifade ediyorlar. Bu durum git gide toplamda duygusal kopuşu hızlandırır, başka bir şeye de hizmet etmez. Orada 7 kişinin bir kişiye saldırması ne akıl ile ne izan ile izah edilebilir, ne de erkeklik ile izah edilebilir. Bu yalnızca bilinçsiz, şuursuz bir güruhun hezeyanı olarak ben görüyorum. Saldıranlara da çok bir anlam yüklemiyorum çünkü bugün bu noktaya getiren Türkiye Futbol Federasyonudur. Sezon başından beri bizi ısrarla düşmanlaştıran, kriminalize eden verdiği haksız cezalarla, futbolcularımıza verdiği cezalar, puan silme ile bizi bu noktaya getiren Türkiye Futbol Federasyonu oldu. Federasyonun bu bir yıllık tutumunun son perdesi de benim ve diğer yönetici arkadaşlarımızın şiddet görmesi ile sonuçlandı" dedi.

"BOYNUM KIRILMASIN DİYE AŞAĞI DOĞRU UZANDIM"

Darp edilme ve aşağı atılma anlarını biraz hatırladığını söyleyen Haldi Sorun Mızrak, "Çok iyi hatırlamamak ile beraber beni itmeye çalıştıklarını gördüm. İlk etapta saldırı oldu, tepki gösterdim. Tepki göstermemin üzerine 7-8 kişi saldırdı. 3 kişi aşağıdan zaten beni çekiyordu. Biri ceketimden, biri kravatımdan biri akreditasyon kartımdan çekiyordu. Onlarla mücadele etmeye çalışırken birde arkadan itiklendiğimi hissedince beni kafa üstü çakıp boynumu kırmasınlar diye ben uzandım ki daha yakın mesafeden düşeyim diye. En son biri gelip kemerden tutup arkadan atınca biraz şans eseri paeande ile sırt üstü düştüm. Aşağıda da saldırı devam etti, görüntülerdeki kısım yapılanın üçte biriydi. Aşağıda daha şiddetli bir şekilde tekmelerle giriştiler. Başkanımız birilerini üstünden almaya çalıştı ve araya girme bahanesi ile bir Ankaragücü yönetici benim çektiği sırada son yumruğu o vurdu. gözümün üzerindeki şişliğin sebebi yumruk oldu" diye konuştu.

Öte yandan Ankaragücü - Amedspor maçında yaşanan olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.