Hava Durumu

Antalya'da neler yaşandı?

Yeni yılın gelmesiyle birlikte kamp için soluğu Antalya'da alan Bursaspor'da ikinci yarı öncesi eksikler daha net ortaya çıktı. Gençler kendilerini göstermeye çalıştı, tecrübelilerin mücadeleci yapıdan uzaklaşmaları kafa karıştırdı. Deprem etkisi yaratan Malatyaspor yenilgisi transferin şart olduğunu gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2019 08:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2019 08:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Antalya'da neler yaşandı?

Haber ISüha GÜRSOYI

CİDDİ BİR UYARI OLDU

Acısıyla tatlısıyla Bursaspor'un 10 gün süren Antalya kampı sona erdi. Takım bu süreçte iyi çalıştı, Samet Aybaba eksikleri görme fırsatını yakaladı. Oynanan ilk iki maç düşük kalibredeki takımlarla yapıldığı için genç ağır- lıklı isimler sahaya çıktı. Tecrübelilerden Yusuf Erdoğan göze girdi, gençlerden Muhammed Emin Sarıkaya formaya bir adım daha yaklaştı. Tecrübelilerin sahaya çıktığı ancak hiçbir varlık gösteremediği 4-0'lık yenilgiyle sonuçlanan Malatyaspor maçı lig öncesi hem takıma hem teknik direktör Samet Aybaba'ya hem de yönetime ciddi bir uyarı niteliğindeydi.

TAKIM LİGE HAZIR MI?

Peki, Bursaspor lige yani Fenerbahçe ile 8 gün sonra oynayacağı maça hazır mı? Fiziksel açıdan evet, kadro kalitesi bakımından hayır. Takım iyi çalıştı, kampta aile ortamı sağlandı. Fakat saha çalışmalarıyla takım kimliğini ortaya koyma arasında tezatlık var. Bursaspor ilkyarıda takım mücadelesiyle bir noktaya kadar geldi. Daha önceki düşüncelerimizin aksine ve şunu söylemekte yarar var; Bursaspor kesinlikle transfer yapmalı. Geçmişteki gibi ütopik isimler değil daha gerçekçi, takıma fayda sağlayacak üç oyuncu alınması gerek. Bu konuda Başkan Ali Ay'a büyük iş düşecek.

Başkan Ay'ın kafası karışık

Başkan Ali Ay, ikinci başkan Cem Öztürk, yöneticiler Görkem Akbaş, Hasan Parlakay ve Mustafa Ermiş kampı ziyaret etti. Onlar görevlerini yerini getirdi. Bir de getirmeyenler vardı. Neyse... Başkan Ali Ay'ın kafası karışıktı. Antalya'da kaldığı süre içinde aklı fikri TFF ile TBB arasında imzalanan kulüplerin borçlarının yapılandırılması anlaşmasındaydı. Bu yüzden Bursa'ya erken döndü. Cuma günü dosya teslim edilecekti, süre uzatıldı. Şunu belirteyim Bursaspor'un yarın teslim edeceği dosyada borçlar 2019 yılı sonuna kadar kapsıyor. Borç tutarı yaklaşık 450 milyon TL. Futbolcularla yapılan uzun soluklu anlaşmalar verilen finansal tablolarda yok. TBB bunu kabul etmiyor.

İşte bu gençlerde iş var!

Antalya kampında gençler arasında sivrilen isimler Ali Akman ve Eren Güler'di. Ali'nin ligin ikinci yarısında oynaması sürpriz kabul edilmesin. 10 numara pozisyonunda oynayan Eren de profesyonel sözleşme imzalanmasını iple çekiyor.

Kampın şanssızı

Samet Aybaba'nın kampa dahil ettiği Abdülkadir Çelik hocasının gözüne girebilmek için çok çalıştı. Kastamonu maçında hırsının kurbanı oldu. Tansiyonun düşmesi nedeniyle gözü karardı, yerde kaldı. Samet Aybaba genç oyuncusunu riske etmemek için kenara aldı. Abdülka-dir'in bu hırslı görüntüsü alkış topladı.

İki önemli sohbet

Antalya kampında iki önemli sohbet gerçekleşti. İlki Başkan Ali Ay ve hakem Cüneyt Çakır arasında. İkilinin sohbetine VAR kararları damgasını vurdu. İkincisi, A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun Samet Aybaba'ya yaptığı ziyaretti. Aybaba'nın Rumen teknik adamı uğurlarken aracına kadar eşlik etmesi büyük bir misafirperverlik örneğiydi.

Yapacak mı yapmayacak mı?

Başkan Ali Ay ve teknik direktör Samet Aybaba Antalya'da AS TV Markaj programında konuğumuz oldu. Aybaba üç oyuncu istediğini açıkladı. Ali Ay da gönlünden transfer yapmanın geçmediğini. Tahta kapalı. Açılması için de paraya ihtiyaç var. İkili transferi uzun uzun tartıştı. iş dönüp dolaşıp paraya takıldı.

Bedeni kampta kafası değil

Alllano Lima açık ara Antalya kampının en kötü ismiydi. Adeta bedeni kampta kafası değildi. Üç maçta da oynadı, hiçbir şey yapamadı. Teknik direktör Samet Aybaba'nın Brezilyalı oyuncuyla ilgili kafasındaki soru işaretleri Antalya'da çoğaldı.

Sosyalleşme adına güzel adım

Teknik direktör Samet Aybaba Antalya kampında oyuncularıyla birlikte sinemaya gitti, onların sosyalleşmesini sağladı. Ama Aybaba'nın futbolculara kitap hediye etmesi büyük takdir topladı.

Görünmez kahramanlar

Antalya kampının asıl yıldızları onlardı. Kulüp personeli kampta arı gibi çalıştı. Personel organizasyonun sorunsuz işlemesi adına tüm detaylarla ilgilendi. Bursaspor'da uzun süre sonra en ufak problem yaşanmadan bir kamp geçirildi.

Ve biz...

Sönmez Medya olarak Antalya kampını baştan sona takip ettik. Tolga Öztaş ile birlikte gelişmeleri en ince detayına kadar aktarmaya çalıştık. 10 gün içinde 18 yayın, 2 program, 11 özel röportaja imza attık. Sizlerin ilgisi çalışma azmimizi perçinledi. Bizi izlemeye devam edin...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.