Hava Durumu

Apple'dan şok edici karar: Bundan sonra ödeme yok!

Teknoloji devi Apple, işlemci üreticisi Qualcomm ile girdiği haksız lisans ücretleri davasını daha da kızıştıracak bir karar aldı. Apple bu kararı ile Qualcomm'u oldukça zor bir durumda bırakacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2017 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2017 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Apple'dan şok edici karar: Bundan sonra ödeme yok!

Apple ve Qualcomm aslında yıllarca ortaklık kuran bir firma. Ancak son zamanlarda bu ortaklığı baltalayan bir durum söz konusu. İki şirket arasında telif hakları ve haksız lisans ücretleri yüzünden bir savaş başladı. Öyle ki bu savaş, firmaların isteği ile mahkemeye ulaştı ve başka bir boyuta taşındı. Görünüşe göre Apple bununla da yetinmedi. Şirket bugün yaptığı duyuruda, davanın konularından biri olan lisans ücretlerinin artık ödenmeyeceğini açıkladı.

QUALCOMM'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bu duyuruya göre Apple, dava süresi boyunca Qualcomm'a herhangi bir lisans ücreti ödemeyecek. Yani, Apple mahkemenin kararına saygı duyacak ve süreç sona erene dek lisans ücretleri ödemeyi bırakacak. Apple'ın duyurusunun ardından Qualcomm'da bir açıklamada bulundu. Qualcomm, yaptığı açıklamada Apple'ın ödemeleri sonlandıracağını doğruladı. Şirket, Apple'ın bu hareketinin gelirlerinde düşüşe sebep olacağını ifade etti.

SESSİZLİK Mİ YOKSA KARŞI HAMLE Mİ?

Bu iki açıklamanın ardından Apple'ın hisselerinde yükselme yaşanırken, Qualcomm'un hisselerinde düşüş gözlendi. Qualcomm'un, gelirlerinde düşüşe sebep olacak bu hamleye karşı bir hamle ile cevap vermesi olası. Belki de Qualcomm 'bazen susmak en büyük cevaptır' diyerek mahkeme sonuçlanana dek karşı bir hamlede bulunmayıp sükûnetini koruyacak, kim bilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.