Hava Durumu

Apple'ın bu robotu yüz binlerce İPhone'u parçalayacak

Apple'ın geri dönüşüme önem verdiği bilinen bir durum. Yakın zamana kadar bozulan, eskiyen veya geri dönen iPhone'larını Liam isimli robotu vasıtasıyla parçalayarak geri dönüşüme sokan Apple, bundan sonra geri dönüşüm işini Daisy isimli robotuna devretti.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2018 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Apple'ın bu robotu yüz binlerce İPhone'u parçalayacak

Liam'dan birkaç kat daha hızlı ve akıllı olduğu belirtilen Daisy, saatte 200 eski iPhone'u parçalarına ayırabiliyor. Bilindiği üzere her iPhone, eski de olsa içerisinde teknolojik açıdan birçok önemli parça içeriyor. Bu parçaların hasar görmeden çıkarılması yeniden kullanım açısından büyük önem taşıyor. İşte Apple tarafından geliştirilen bu yeni robot, geri dönüşüm işlemlerini en hızlı ve hasarsız bir şekilde yapabilme özelliğine sahip.

Apple'ın önem verdiği bir diğer konu ise yenilenebilir enerji. Amerikan devinin tesislerinin büyük bir kısmında yenilebilir enerji kullanıldığı biliniyordu. Ancak Apple tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama, bu rakamın artık %100 olduğunu gösterdi. Yani Apple, şu an sahip olduğu tesislerinin tamamında yenilenebilir enerjiyi kullanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.