Hava Durumu

Arakan'dan yürek yakan görüntüler... Toplu şekilde dua edip...

Katliam bölgesinden kaçarak güvenli yer arayan ve çoğu çocuklardan oluşan bir grup Arakanlı Müslümanın sosyal medyada paylaşılan videosunda, toplu dua ederken gözyaşlarına boğuldukları görülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2017 19:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2017 19:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arakan'dan yürek yakan görüntüler... Toplu şekilde dua edip...

Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddete ve sivillerin dehşet dolu anlarına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

TOPLU DUADA GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Görüntülerde, katliam bölgesinden kaçan bir grup Arakanlı Müslümanın, toplu dua ederken gözyaşlarına boğuldukları dikkat çekiyor.

"AİLEMİ ÖLDÜRÜP BENZİNLE YAKTILAR"

Katiamdan kurtulan bir sivil, " Uzak bir yerden ailemi öldürüp benzinle yaktıklarını gördüm. Köyümüzden birçok kişiyi de öldürdüler" diyerek vahşetin boyutunu anlattı.

BÜTÜN AİLEYİ KATLETTİLER

" Arakan Times'ın" sosyal medya üzerinden yayınladığı ve bugün çekilen görüntüde adı açıklanmayan Arakanlı Müslüman bir erkek, ordunun operasyonları sırasında yaşananları anlattı.

Arakanlı Müslüman, yaşadıkları için "Kardeşim, eşim, 3 çocuğum, 1 yeğenim, annem ve 1 kız kardeşimi sahil kenarına götürüp silahla öldürdüler. Ben eşyaları almaya gitmiştim. Allah beni kurtardı, yoksa ben de ölmüş olurdum." ifadelerini kullandı.

Ailesinden geriye hayatta kalan tek kişi olduğunu dile getiren Arakanlı Müslüman, " Uzak bir yerden ailemi öldürüp benzinle yaktıklarını gördüm. Köyümüzden bir çok kişiyi de öldürdüler. Şu anda helikopterlerin sesini duyabilirsiniz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.