Hava Durumu

Aranan ya da hacizli araçlar mobese'den kaçamıyor

Türkiye genelinde MOBESE kameralarının hizmete girmesiyle suç oranları düştü.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2013 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2013 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aranan ya da hacizli araçlar mobese'den kaçamıyor

3 yıl önce Bursa’da da devreye giren MOBESE kameralarına takılan çalıntı, hacizli ve şüpheli araçlar bağlanarak otoparka çekiliyor.
Suç önlemeyi hedefleyen ve sürücülerin trafik kurallarına uymasında önemli etkisi olan kameralar 24 saat kayıt yapıyor. Kırmızı ışık, hız ihlali yapan sürücülerin gözünün yaşına bakmayan MOBESE, aracını krediyle alan, ancak taksitlerini ödemeyen, başkasının aracını çalan ya da trafikteki hareketlerinden dolayı şüpheli ihbarı verilen araçların da yakalanmasında önemli rol oynuyor.
Üzerinde haciz bulunan aracın plakası MOBESE Merkezi'nde plaka tanıma sistemine (PTS) giriliyor. Plakası sisteme girilen araçlar, Bursa’da Yakın Çevre Yolu, Bursa-İzmir, Bursa-Ankara yolu üzerinde bulunan PTS kameralarının önünden geçtiği takdirde sitem uyarı veriyor. Sistemin alarm vermesinin ardından 155 Haber Merkezi, güzergah üzerindeki trafik ve asayiş ekiplerine telsizden anons ediyor. Ekipler, anons edilen aracı durdurduktan sonra ruhsata ve araca el koyuyor. Araç, daha sonra çekici vasıtasıyla otoparka çekiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.