Hava Durumu

Araplar'dan Bursa'ya dev teklif

Suudi Arabistanlı İş Adamı Mohammad Shaman M. Al-Mugherah, otomotiv ve turizm sektöründe 2 milyar dolarlık yatırım yapmak üzere Bursa Valiliği'ne başvurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2012 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2012 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Araplar'dan Bursa'ya dev teklif
Arap işadamı, Bursa'ya içinde Disneyland ve Hollywood gibi film platolarının olduğunu bir kompleks kurmak istiyor.

Bursa Valiliği'nin öncülüğünde geçtiğimiz nisan ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen 1. Türk-Arap Turizm Buluşması, meyvelerini vermeye başladı. Fuara katılan ve inşaat sektöründeki yatırımlarıyla dünyada bilinen Suudi iş adamı Al-Mugherah, yaptığı resmi başvuruda otomotiv yedek parça imalatı için 100 bin metrekare, Disneyland ve Hollywood benzeri film platolarının da yer alacağı büyük bir kompleks kurmak için de 1 milyon metrekare arazi tahsisi istedi. Suudi iş adamı sahibi olduğu Shaman M.Al-Mugherah Co.Ltd şirketi adına yaptığı başvuruda şu ifadeleri kullandı:

"Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti olan tarihi Bursa kentinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, değerli bakanlarının ve Valiliğinizin önderliğinde özellikle turizm yatırımlarının yapılmasına yönelik, ATCEX 2012 fuar davetinize icabet etmiş bulunmaktayız.

Bunun yanı sıra endüstriyel yatırım yapmak üzere ortağımız ARIS Grup yetkilileri ile görüşmelerimiz sürmektedir. Bursa'ya işbirliği yaptığımız grup ile birlikte büyük bir endüstriyel tesis yatırımı yapmak üzere işlemlere başlamış bulunmaktayız. Ancak Bursa'nın bilinen endüstriyel potansiyelinin yanı sıra turizm potansiyelinin de olduğunu büyük bir memnuniyetle anlamış bulunmaktayım".


BURSA'YA HOLLWOOD PLATOSU KURULACAK


Suudi iş adamı Al-Mugherah, resmi başvurusunda şöyle devam etti:
"Bu nedenlerle sizden Suudi Arabistan yatırımlarını yönlendirmek adına iki önemli talebimiz vardır; İlk talebimiz olarak bin 500-2 bin Türk çalışanına iş olanağı sağlayacak olan otomotiv parçaları üretecek, yeni şirketimiz için 100 bin metrekarelik bir sanayi arsasının tahsis edilmesidir.

İkinci olarak da şehrinizde tek tek turizm yatırımı yerine uluslararası bir projede şahsım ve temsil ettiğim Suudi yatırımcı grup adına katkıda bulunmak için özellikle dünyada çeşitli örnekleri olan 'Disneyland' ve 'Hollywood' benzeri film platolarının yer alacağı büyük bir cazibe merkezi oluşturmak ve Bursa'nın termal imkanlarını sunacak, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinden gelecek turistler için büyük bir kompleks kurma projesini gerçekleştirmek istiyoruz. Bu konuda elverişle bir arazide 1 milyon metrekarelik bir alanın tahsis edilmesini rica ederiz."


"2 MİLYAR DOLARLIK BİR YATIRIM TEKLİFİ"


Bu arada, Suudi işadamının başvurusunun değerlendirmeye alındığını ifade eden Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Bu başvuru Bursa'nın hem sanayi hem de turizm potansiyeli açısından oldukça önemli. Bu yatırım talebinin tutarı yaklaşık 2 milyar dolardır. Şu an için Bursa'ya yatırım yapmak isteyen başka yabancı firmalar da var. Bu firmalara ilişkin bilgileri de ilerleyen dönemde yine Bursa kamuoyuyla paylaşacağız. Ancak şu bir gerçek ki ATCEX 2012 fuarı amacına ulaşmıştır. Bu fuara katılıp da Bursa'da gayrimenkul almak isteyenlerin sayısı da bir hayli fazla. Yine fuara katılan yabancı firmalar Bursa firmalarıyla da ortak iş yapmak üzere çeşitli projeler üzerinden görüşmelerini sürdürüyorlar. Tüm bunlar Bursa ekonomisi için oldukça önemli gelişmeler" dedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.