Hava Durumu

Arazi davasında kan aktı:2 ölü

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada 2 kişinin öldüğü Gölpınar Köyü'nde incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2013 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2013 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arazi davasında kan aktı:2 ölü

Beraberinde Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun ile birlikte köye giden Vali Celalettin Güvenç, olayın meydana geldiği tarlada inceleme yaptıktan sonra ölenlerin yakınlarıyla görüştü. Köyün ileri gelenleriyle görüşen ve yeni olaylar yaşanmaması için uyarıda bulunan Vali Güvenç, "Üzücü olaya karışan ve kaçanların yakalanması için çalışmalarımız sürüyor. Benim tek ricam bu çocukları düşmanlıkla büyütmeyin. Bu gençleri ölmeye, öldürmeye eğitmeyin. Bunlar okusun, adam olsun. Artık tarla için insanların birbirini öldürme devri kalmadı. Bu bizim ne inancımızda var ne de kitapta yeri vardır" dedi.

Silahlanmaya karşı olduğu için göreve geldiği günden bu yana kimseye silah ruhsatı vermediğini de anlatan Vali Güvenç, "Bugün de işimizi gücümüz bırakıp sizlerin yanınıza gelerek acınızı paylaşmak istedik. Kan kanla yıkanmaz. Bizim bu çocuklarımıza kıymaya kimsenin hakkı yoktur. Kanın üstüne kanla gidilmez" diye konuştu.

Vali Güvenç daha sonra olayda ağabeyi Abdullah Kaş’ı kaybeden 13 yaşındaki Muhittin Kaş'a da seslenerek, "Sen eline silah alma. Biz bu işi yapanları yakalar adalette teslim ederiz" diyerek teselli etti.

Vali Güvenç'in incelemelerinin ardından ayrıldığı köyde, jandarma güvenlik önlemini sürdürüyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.