Hava Durumu

Arınç, Bursa'da yüzme havuzu açtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kestel Yüzme Havuzu'nun açılışını yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, anne babasının hayır duası alanın sırtının yere gelmeyeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2012 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2012 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arınç, Bursa'da yüzme havuzu açtı
'Spor kenti Bursa' hedefi doğrultusunda merkezin yanı sıra ilçelerde de tesisleşme hamlesi başlatan Büyükşehir Belediyesi'nin bu dönem hayata geçirdiği 98 spor tesisi arasında yer alan Kestel Yüzme Havuzu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tesisin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Şahabettin Harput, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, kentin batısında olan tüm hizmetlerin doğuda da olması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, programda olmamasına rağmen inşaatı başlatılan 8 kilometrelik Bursaray Kestel hattının bunun en güzel göstergesi olduğunu vurguladı. Kestel'in daha sağlıklı ve yaşanabilir bir yer olması amacıyla altyapı başta olmak üzere her alanda büyük bir faaliyet olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Kanalizasyon, yağmur ve içme suyu hatları başta olmak üzere 3 yılda Kestel'in altyapısına 28 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Devam eden yatırımlarımızla birlikte 5 yılda Kestel'in altyapısına yaptığımız yatırım 35 milyon lirayı aşacak" dedi.

Bu dönem ulaşımın yanında şehrin spor kimliğinin de öne çıkarılması için önemli bir yatırım hamlesi başlattıklarını hatırlatan Altepe, sadece merkezde değil, Büyükşehir sınırlarındaki 7 merkez ilçede de bu yatırımlarını hızla sürdürdüklerini kaydetti. Altepe, "Sporda başarılı bir noktaya gelmek istiyorsak, hemen her branşta tesislerimizin olması şart. Bugün de birçok il merkezinde bile olmayan yarı olimpik yüzme havuzunu Kestel'e kazandırıyoruz. 7'den 70'e tüm halkımızın kullanabileceği bu tesislerle Bursa'nın sporda daha da öne çıkmasını amaçlıyoruz. Şu an sporda Türkiye'nin üçüncü büyüğü konumundayız. Kısa zamanda ikinci büyük kent olmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar açtığımız, inşaatı devam eden ve projelendirilen 98 spor tesisi ile en çok spor tesisine sahip belediyeyiz. Bu dönem 100'ün üzerinde tesisi Bursa'ya kazandırmayı istiyoruz" diye konuştu.

Arınç da Büyükşehir Belediyesi'nin spor salonu, saha, tenis kortu, yüzme havuzu gibi 10'larca tesisi sadece kent merkezine değil ilçelere de kazandırdığını kaydetti. Spor alanında ilçelere verilen desteğin çok önemli olduğunu vurgulayan Arınç, "Büyükşehir Belediyemiz, gençlerimizin sağlıklı yaşama, kabiliyetlerini göstermeleri ve daha çok başarı kazanmaları için pek çok imkan sağlıyor. Kestel yüzme havuzu da bunlardan bir tanesi" dedi.

"ANNE BABANIN HAYIR DUASINI ALANIN SIRTI YERE GELMEZ"


Konuşmasında tüm annelerin ve anne adaylarının anneler gününü de kutlayan Arınç, "Bizler, inancımız bakımından, örf ve adetlerimiz, aile yapımız bakımından annelerimizi çok severiz. 'Anneleriniz babalarımız büyükleriniz yanınızda yaşlandıklarında sakın onlara üf demeyin' diye ayetimiz var. Onlara yüzümü ekşitmeden, her zaman güler yüzle davranıp, hatırlarını sormalıyız. Onlardan ne kadar minnetle bahsetsek az gelecektir. Anne babasının hayır duası alanın sırtı yere gelmez" diye konuştu.

UEFA'ya katılmaya hak kazanan Bursaspor'u da kutlayan Arınç, şampiyonluk nedeniyle bir Beşiktaşlı ve Bursasporlu olarak Galatasaray'ı da kutlamayı ihmal etmedi.

Vali Şahabettin Harput da Bursa'nın her tarafını spor tesisi ağlarıyla ören Büyükşehir Belediyesi'ni, Kestel'e kazandırılan yüzme havuzu nedeniyle kutladı.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da, merkezi hükümet ve Büyükşehir Belediyesi'nden aldıkları destekler sayesinde düne kadar belde pozisyonundan kurtulamayan Kestel'in günümüzde ise bir cazibe merkezi haline gelmeye başladığını söyledi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Londra Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edecek olan Büyükşehir Belediyesporlu boksçu Bahram Muzaffer, Atıcı Nihan Kantarcı ve Avrupa Şampiyonu olan Bursaspor U15 takımının oyuncularına altın ve eşofman takımı hediye etti.

Bursaspor Kulübü yönetimi de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Vali Şahabettin Harput'a takımın 16 numaralı formasını hediye etti.

Konuşmaların ardından Kestel Yüzme Havuzu'nun açılış kurdelesi Başbakan Yardımcısı Arınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ve protokol üyeleri tarafından kesildi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.