Hava Durumu

Asıl sıcaklar şimdi geliyor!

Haziran ayının ikinci haftasında etkili olmaya başlayan aşırı sıcaklar Meteoroloji'nin tahminlerine göre önümüzdeki hafta da artarak etkili olmaya devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Asıl sıcaklar şimdi geliyor!
Haziran ayının ilk haftalarında mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları ikinci haftaya girilmesiyle birlikte artış gösterdi. Türkiye geçtiğimiz çarşamba gününden itibaren sıcak hava dalgasının etkisine girerek mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık dereceleriyle kavrulmaya başladı. Peki önümüzdeki günlerde sıcaklıklar nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Şanlıurfa ve Ordu çevreleri, Samsun, Tokat, Malatya ve Sivas'ın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının batı bölgelerde 2 ile 6 derece artması beklenirken, doğu bölgelerde önemli bir değişikliğin olması beklenmiyor.

MEVSİM NORMALLERİNİN 9 DERECE ÜZERİ

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege Kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz Kıyıları, İç Anadolu'nun iç ve doğu kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimlerinde kuvvetlice esmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kuvvetli sıcak hava dalgası uyarısı geldi.

"TEDBİRLİ OLMAKTA FAYDA VAR"

Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun batısında beklenen sıcak hava dalgası sebebi ile, mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.