Hava Durumu

Aşırı hız yaparken polise yakalanan 16 yaşındaki çocuktan pes dedirten savunma

Kanada'da 16 yaşındaki bir sürücü, saatte yaklaşık 170 kilometre hızla araba kullandığı için polis tarafından durduruldu. Sürücü, "acil bir şekilde tuvaleti kullanması gerektiği için" hız yaptığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2019 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2019 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aşırı hız yaparken polise yakalanan 16 yaşındaki çocuktan pes dedirten savunma

Kanada'da 16 yaşındaki bir sürücü saatte yaklaşık 170 kilometre hızla araba kullandığı için polis tarafından durduruldu. Sürücü, "acil bir şekilde tuvaleti kullanması gerektiği için" hız yaptığını ifade etti.

Fox'un aktardığına göre genç sürücü Camaro marka aracı saatte 170 kilometre ile sürerken polis radarına yakalandı. Hız sınırının çok üzerinde olan sürücünün yanında stajyer ehliyeti olduğu için bulunması gereken "gözetmen" de bulunmuyordu.

"ÇOK FAZLA ACILI KANAT YEDİM"

Yerel polisin yaptığı açıklamaya göre sürücü, neden hızlı gittiğini açıklarken, "Çok fazla acılı kanat yedim, bu yüzden acil bir şekilde tuvaleti kullanmam gerekiyor" dedi.

GÖZETMEN BULUNMASI ŞART

16 yaşındaki sürücüye hız yaptığı için 966 dolar, gözetmensiz araba kullandığı için de 203 dolar para cezası verildi. Kanada'da ve ABD'de 16 yaşından itibaren "stajyer ehliyet" alınabiliyor, ancak stajyer ehliyet sahiplerinin 18 yaşına kadar araba kullanırken yanlarında bir "gözetmen sürücü" bulunması gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.