Hava Durumu

Atatürk adını kaldırıp Bozdağ'ın adını verdiler

YOZGAT’ın Yerköy İlçe Belediyesi, Atatürk Bulvarı’nın adını değiştirerek, bulvara Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın adını verdi. Bu değişiklik kararı CHP ilçe teşkilatı ve bazı vatandaşların tepkisine neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2013 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2013 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Atatürk adını kaldırıp Bozdağ'ın adını verdiler

Yerköy Belediyesi’nin Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Ağaoğlu, daha önce Atatürk Bulvarı’nı ikiye bölerek 3’te 2’sinin bulunduğu alana Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın adını verdi.Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, bu karardan dolayı belediye meclis üyelerine teşekkür etti. Ağaoğlu, belediye meclis kararı ile Haşim Kılıç mahallesi Ayanoğlu mahallesi, Hüyük Mahallesi, 100’üncü Yıl Mahalesi’nin birleştiği noktalarda, numarataj çalışmalarında ruhsat ve kullanma izin belgeleri yönünde sorun görüldüğünü ve Atatürk Bulvarı isminin bir bölümünün Bekir Bozdağ bulvarı olarak belediye meclis kararı ile değiştirildiğini söyledi.

CHP İlçe Başkanı Sancak Yılmaz, olanları ’Atatürk düşmanlığı’ olarak değerlendirdi. Bulvarın 2’ye bölündüğünü ve 3'TE 2’sine Bekir Bozdağ’ın, kalan kısmına Atatürk’ün adının verildiğine dikkati çeken Yılmaz, "Gün gelecek tarih bunun hesabını soracak. Yüce önder Atatürk ve o adsız kahramanlar olmasaydı ne Türkiye ne de Bekir Bozdağ olurdu" diye konuştu. Yılmaz, "28 Ocak 2006 tarihinde yaptığım açıklamada ’Atatürk ismini değiştirecekler’ demiştim. Bekir Bozdağ isminden rahatsız değiliz ama bu hazımsızlığı, bu düşmanlığı da anlamış değiliz. Cumhuriyet’in en önemli emanetlerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk isim ve düşüncelerinin yaşatılması, korunması bizim asli görevimiz ve yaşam felsefemizdir. Umarım bu haberi duyan sayın Bozdağ kabul etmeme olgunluğunu ve devlet adamlığını gösterecektir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.