Hava Durumu

Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısı! 36 ölü

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde bu akşam 3 canlı bomba kendisini patlattı. Başbakan Binali Yıldırım Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada 36 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda yaralı olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 22:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısı! 36 ölü
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde meydana gelen terör saldırısı sonucu 36 kişi hayatını kaybetti. Olay yerinde bir teröristin vurularak öldürüldüğü, vurulan bir teröristin de kendisini patlattığı belirtiliyor. Havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından yaralılar hastanelere kaldırıldı. Yaşanan saldırıyla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, teröristlerin hangi örgüte bağlı olduğu araştırıyor.

DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER VE AÇIKLAMALAR...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda, ilk bilgilere göre 3 canlı bombanın kendisini patlattığını belirterek, "Teyide muhtaç ham bilgi. 3 tane teröristin olduğu ifade ediliyor. Ve şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, 31 ölü var. Yaralı sayısı da 147 olarak bana geldi" dedi.

Kendisine gelen bilgilere göre 31 kişinin yaşamını yitirdiğini, 147 kişinin de yaralandığını açıklayan Bakan Bozdağ, "Ve şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana gelen son bilgilere göre, 31 kişi hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumu'na şu ana kadar gelen ceset sayısı 24. Diğerleri hastanelerde 7 tanesi henüz gelmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana geldi. İncelemeler devam ediyor. Terör eylemini gerçekleştiren terör örgütüne ilişkin de şu anda bir takım bulgular var, ancak onunla ilgili de kesinlik kazandıktan sonra bir değerlendirme yapılacaktır" diye konuştu. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin Atatürk Havalimanı'nda yaşanan bombalı saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 60 yaralının ise hastanelerde tedavi altında olduğunu açıkladı. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin bombalı saldırının yaşandığı Atatürk Havalimanı'nda yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.

Vali Şahin, "Bugün Atatürk Havalimanı Dışhatlar terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşları başlanacaktır" ifadelerini kullandı.

X-RAY'DAN GEÇEMEYİNCE KALAŞNİKOFLA TARADI

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin girişinde bu akşam peş peşe 3 ayrı patlama meydana geldi. 3 canlı bombanın saldırı düzenlediği öğrenildi. Önce bir teröristin x-ray cihazından geçmeye çalıştığı, fark edilince etrafı tarayıp kendisini patlattığı belirtiliyor. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.
Olay yerinde bir teröristin vurularak öldürüldüğü, vurulan bir teröristin de kendisini patlattığı belirtiliyor.  Bir teröristin sağ olarak yakalandığı iddiası da var. Bu bilgiler henüz teyit edilmedi. 

112 AMBULANS MÜDAHALE ETTİ

Sağlık Bakanlığından, Atatürk Havalimanındaki patlama sonrasında, saat 21.55'te üç ambulansın olay yerine intikal ettiği ve toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği bildirildi.

\\\"\\\"

Sağlık Bakanlığınca, Atatürk Havalimanında meydana gelen patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, patlama sonrası, saat 21.55'te üç ambülansın olay yerine intikal ettiği bildirildi. 

Toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği ifade edilerek, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği kaydedildi.

\\\"\\\"

ÖZEL HAREKAT VE BOMBA İMHA EKİBİ SEVK EDİLDİ

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi. Yaralıların kaldırıldığı hastaneler ve çevredeki diğer hastanelerde, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. 

Polis helikopteri de havalimanı üzerinde uçuş yapıyor.

ATATÜRK HAVALİMANI'NA ÇIKAN TÜM YOLLAR KAPATILDI

Polis telsizinden geçen bilgilere göre, havalimanına çıkan bütün yollar kapatıldı. Havalimanı da sivil araç giriş ve çıkışına kapatılırken, itfaiye ve ambulansların geçişine izin veriliyor. İçeride halen yolcular var. Polis ekipleri havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Havalimanındaki bir görgü tanığı, “Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi” dedi.




50'YE YAKIN SİLAH SESİ DUYDUM

Bir diğer görgü tanığı da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinin otoparkında olduğunu ve aracına bindiği sırada ilk patlama sesinin duyulduğunu söyledi.  50'ye yakın silah sesi duyduğunu ve patlamanın ardından ikinci bir bombanın daha patladığını belirten görgü tanığı, olayların havalimanının otopark kısmında gerçekleştiğini iddia etti.

DHMİ KAYNAKLARI: 2 CANLI BOMBA PATLADI

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri kaynaklarına göre havalimanında 2 canlı bomba patladı. Biri dış hatlar terminalinde diğeri de otoparkta olmak üzere 2 canlı bomba patladı.

\\\"\\\"

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Başbakan Yıldırım konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

\\\"\\\"

Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Atatürk Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Öte yandan patlamanın ardından havalimanı içerisinde çok sayıda yolcu mahsur kaldı. Patlamanın ardından panik yaşan bazı vatandaşlar korunaklı yerlere sığındılar. 

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişinde meydana gelen saldırılarda yaralanan vatandaşlar için hastanelerde kan anonsu yapılıyor. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamanın ardından olay yerinde inceleme yaptı. 

Salihoğlu, havalimanındaki incelemesi sırasında gazetecilerin soruları üzerine, henüz incelemelerin sürdüğünü söyledi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.