Hava Durumu

Aybaba: 3 oyuncu istiyorum!

Yeşil Beyazlıların deneyimli antrenörü "Güzel bir kamp geçiyor. Başkanımız transfer tahtasını açmak için çalışıyor. Takımda eksik mevkiler olduğu için transfer yapmak istiyoruz. Hücuma yönelik 3 oyuncu istiyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2019 08:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2019 08:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aybaba: 3 oyuncu istiyorum!

AİLE TAKIMI OLDUK

Antalya Belek'te devre arası kamp çalışmalarını sürdüren Bursaspor'da teknik direktör Samet Aybaba
AS TV'de yayınlanan Markaj Özel programında Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy'un sorularını yanıtladı. Antalya'daki çalışmalar hakkında bilgi veren Aybaba, "Genç oyunculardan oluşan bir kamp geçiriyoruz. Afyon kampında da vardı gençlerimiz ama sayıları 5 kişi daha arttı. 31 kişilik bir kadromuz var. İyi çalışıyorlar. Zaten bizim prensibimiz bu. Yeni katılan gençleri geliştirmek için uğraşıyoruz. Tam bir aile takımıyız. Aile takımı diyoruz çünkü biz bunu zaten planladık. Bursa gibi bir futbol şehrini bu şekilde ayağa kaldıracağımızı düşündük. Yakalamak istediği hedefi bu şekilde tutturabileceğini öngördük" şeklinde konuştu.

KADROMUZ EKSİK

Transferin takımda bazı mevkilerde eksiklik olduğu için istediğini belirten deneyimli teknik adam, "Başkanımız kampa geldi. Tahtanın açılması için bir çalışma yapıyor. Ben ille transfer yapalım istemiyorum. Ama şu anda eksik oyuncumuz var yani kadromuz eksik. Biz transferi bu yüzden yapmak istiyoruz. Mesela birisine bir şey olunca direkt diğer bölgeleri de etkiliyor. Mesela sağ kenara bir şey oldu diyelim oraya kime koyacağımızı düşünüp bulurken orta saha eksiliyor. Sonra sol ön eksilmiş oluyor. Ayrıca 17 maç oynayacağız sakatlık, formsuzluk ve cezalar var. Bu yüzden transfer istiyoruz. Çok değil 3 tane planlıyoruz. Hücuma yönelik olacak bu isimler de. Hem de bu ileri bölgedeki rekabeti artıracak." ifadelerini kulandı.

Umut için erken

"Şu anda ayrılacak bir oyuncu durmuyor. Ama bize gelen teklifler var. Gerekiyorsa ayrılıklar da olabilir. Mesela Umut Meraş'a Avrupa'dan ilgi var. Ama bence çok erken. Ona da diyorum henüz 6 ay oynadı. 2 sezon Süper Lig'de oynasın daha iyiye gitsin. Hemen Avrupa'dan teklif var diye orta sıraya gitmesinler. Bu büyüye kapılmasınlar. Küçük düşünmesinler. Bence Umut öyle yere gitmesin. Beklesin bizim oyuncularımız ileride çok daha iyi yerlere giderler."

Sezon sonunda konuşmalıyız

"VAR'dan ilk yarıda en çok biz etkilendik. Sistemin bir geçiş süresi bu. Şu zamanda da birtakım kişilerin, takımların ve birilerinin canı yanacaktı maalesef hep bize denk geldi. Keşke eşit dağılsaydı bu hatalar kimsenin sesi çok çıkmazdı. Hep kötü tarafları bizi buldu. Ancak geçiş süresidir. Daha oturmadı bir şeyler. Sezon sonunda oturup konuşmalıyız. Biz bu sistemle devam edecek miyiz diye. Çünkü bakılması lazım ne oldu ne bitti. Futbola katkısı nedir? Bizim arzumuz futbolun daha hızlı ve daha çabuk oynanması."

Taraftar bize inansın

"Bence mevcut kadro elinden gelen her şeyi yaptı. Ama futbolda şans faktörü vardır. O bizim yanımızda olmadı. Oyuncularımızın ve taraftarımızın coşkusu artardı. Taraftarlarımız bize inansın. Bütün şehrin bizi desteklemesi lazım. Arkamızdaki güç ne kadar artarsa biz o kadar daha iyi işler yaparız."

Formalarını gönderiyorlar

Samet Aybaba'nın adının gençlerle anılmasının sebebi, gençleri sevmem. Evlatlarımızı, ülkemizi, ülkemizdeki herkesi seviyorum. Gençlerin önünü açmak gerektiğini düşünüyorum. Ben bu işi 90'dan beri yapıyorum. İlk Ankaragücü'nde başladım teknik direktörlüğe. O zaman da bir sürü genç oyuncu oynattım. Bazı arkadaşlar günün konseptine göre pozisyon alıyorlar. Bizim planımız sadece oyuncu kazanmak değil. Aile kazanmak, mahalle kazanmak, şehir kazanmak ve Türk futboluna katkısı olmak. Hep böyle düşündüm. Milli olmadan alıyoruz alttan ilk kez Milli takıma gidince formalarını gönderiyorlar acayip mutlu oluyoruz."

Çok farklı olurdu

"Sezonun ilk yarısında en başta takım olarak coşkulu oynamayı öğrendik. Ben Bursa'ya gelir gelmez, 'Futbol şehrine yakışır mücadele' ortaya koyacağız demiştim. Oyuncularımı kutluyorum ve teşekkür ediyorum beni yanıltmadılar. Sahaya inanılmaz mücadelelerini koydular. Kötü yaptığımız kısımlarda ise bitirme konusunda sıkıntılar yaşadık. Tabii bazı oyuncularımızın sakatlıkları da etkiledi. Eksik oyuncu sayısı bizi biraz üst sıra hedeflerimizden uzaklaştırdı. Bu öne doğru oynadığımız oyunu eğer gol olarak daha çok bitirebilmiş olsaydık şu an çok farklı şeyler konuşuyor olurduk."

Takım elbise kaybettim

"Jires'ten hiç adım gelmedi. Biz adım attık ama ondan geri dönüş alamadık. Kafasında bir planı var demek ki. Böyle yaparak Jires hem kendine, hem takıma hem de ekonomik olarak kulübe zarar veriyor. Mesela iyi bir Jires nedir bilemiyorum. Eğer görebilseydim çok ısrar ederdim. Emre de kafasında Bursa ile olan şeyini bitirmiş. Emre bana bir takım elbiseye mal oldu. 2. Başkan Cem Öztürk bey ile iddiaya girdik. Ben 'Milli takıma göndereceğim' dedim. O da 'Gönder takım elbise benden' dedi. İşte 'Gönderemezsek ben alayım' dedim. İddia oldu ve sonuç ben kaybettim."

İlk yarıyı beğenmedim

"Süper Lig'in ilk yarısındaki havayı hiç beğenmedim. Gerçekten kalite oldukça düşük. Kalite, heyecan ve dinamizm olarak takımlar her geçen gün geriye düşüyor. Taraftar da azalıyor. Yani ilgi çekici, heyecan veren bir takım ortaya koymadığınız da doğal olarak uzaklaşıyorlar. Hatta medya bile uzaklaşıyor. Güzel bir sistem, güzel bir oyun ortaya sunmanız gerekiyor. O Yüzden iyi bir ilk yarısı değildi Mesela 3-5 sene içerinde çok enteresan takımların şampiyon olacağına inanıyorum. Ligin ilk yarısında bence en iyi oynayan 2-3 takımdan birisi biziz. Trabzon biraz iyi oynadı. Başakşehir ne gerekiyorsa onu yapıyor. İyi de oyuncuları var. Malatyaspor da iyi bir birliktelik yakaladı. İkinci yarı takımlar hedefe odaklanır."

3 sene içinde Avrupa'dayız

"Bursaspor 3 sene içinde kesin Avrupa'da olacak. Ama ikinci yarı çok iyi performans sergileriz bu yıldan bunu tuttururuz, yoksa önümüzdeki sezon öyle başlarız ve Avrupa'ya gideriz tam zamanı bilemiyorum ama 3 sene içinde Avrupa'da olacağız. Düşüncemiz ve planımız bu ve büyük ihtimalle tutacak."

Ali'nin zamana ihtiyacı var

Ali Akman çok yetenekli. Eksiği var. Fiziksel olarak güzel geliştireceğiz. İkinci yarı oynayabilir. Nasıl Lato en iyimiz diyoruz. Herşeyi konuşunuyoruz. Böyle olması lazım bütün oyuncuların. Gençler ona bakıyor nasıl olacak diye bakıyorlar. Futbol bu mesela Ali hep hazır olacak. Belki şans gelir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.