Hava Durumu

Ayyıldızspor'un yeniden yükselişi

Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını hızla sürdürdüğü tesislerini bekleyen Kırmızı Beyazlılar'da Başkan Mehmet Tecer, "Altyapıda birçok lige katılacağız. A takım ile de yeniden üst liglerde mücadele edeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ayyıldızspor'un yeniden yükselişi

1977 yılında kurulan Yıldırım Ayyıldızspor tam 40 yıldır Bursa futboluna hizmet ediyor. Kırmızı Beyazlı kulüp daha önce 1996 ve 2009 yıllarında genç takım ile, 1997 ve 2010 yıllarında ise A takım ile 2. Küme'de şampiyon olma başarısı gösterdi. Çıktığı 1. kümelerde ilk yıllarda şampiyonluğu kovalayan Yıldırım Ayyıldızspor, ikinci senelerinde ise gösterdiği performansla bir alt liglere düştü. Kırmızı Beyazlılar bu sezon A takımı ile 2. Amatör Küme 1 Grup'ta, genç takımıyla ise U-16 Klasman Yaş Ligi 1. Grup'ta başarıyla mücadele ediyor.

GENÇLERE ÖNEM VERECEK

Yıldırım Ayyıldızspor'un emektar Başkanı Mehmet Tecer, Bursa Hakimiyet gazetesine yaptığı açıklamada takımını yeniden üst liglere çıkarmak istediklerini söyledi. Tecer, "Öncelikle Büyükşehir Belediyemiz tarafından bize çok güzel bir tesis kazandırılıyor. Bu tesisimiz çok kısa sürede bitecek. Ondan sonra biz daha güçlü bir takım olacağız. Yıllardır bir kulüp binamız bile yoktu. Öncelikle altyapılara önem verip, mahallemizdeki gençlerin spor yapmasını sağlayacağız. A takımımızı da yeniden 1. Amatör Küme'ye çıkarıp orada iddialı bir ekip yaratmak istiyoruz" diye konuştu.

DAHA RAHAT ÇALIŞACAĞIZ

Kırmızı Beyazlı takımın hem A takımında hem de U-16 Yaş Ligi takımında antrenörlük yapan Semih Koto ise, "2008 yılında filiz lisansımın çıktığı Yıldırım Ayyıldızspor'da 2016 yılına kadar başarıyla mücadele ettim. Hem genç takımla hem de A takımla birer şampiyonluk yaşadım. Bu sezondan itibaren ise gönülden bağlı olduğum kulübümde antrenör olarak görev alıyorum. Başkanımız Mehmet Tecer ile uyumlu bir halde çalışıyoruz. Hem genç takımımızı hem de A takımımızı bir üst lige çıkarmak istiyoruz. Tesislerimiz bittikten sonra özellikle genç takımlarımız ile çok daha kolay çalışarak yeni başarılara koşacağız" dedi.

TEK EKSİĞİ LOKAL!

Kırmızı Beyazlı kulüp ile Başkan Mehmet Tecer'in şu anda tek isteği Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan mükemmel tesislerin yanında bir tane de lokal olması. Tecer, "Öncelikle bizim bu tesislerimizin yapılmasında çok büyük katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, Büyükşehir Belediyespor Başkan Yardımcısı İlhan Satık ve eski BASKF Başkanı Cemal Vardar'a teşekkür ederim. Ancak şu anki projede sadece misafirlerimiz geldiğinde ağırlayacağımız bir yer yapılmıyor. Burada tesislerin yanında bize bir lokal yapılsa her şeyimiz tam olur" dedi.

AYYILDIZSPOR YÖNETİM KURULU

Mehmet Tecer-Başkan, Ahmet Demirhan, Ferhat Arslan, Engin Apak, İlhan Avine, Cemal Akçay, Osman İyiçiftçi.

Kırmızı Beyazlıların bu sezon İlk Demirhan Metal, Bursalılar İnşaat ve Sertan Teknik olmak üzere 3 ana sponsoru bulunuyor. Zaten halihazırda Yıldırım Ayyıldızspor yönetiminde yer alan Ahmet Demirhan ise İlk Demirhan Metal olarak son 10 yıldır kulübüne desteğini esirgemiyor. (Tolga ÖZTAŞ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.