Hava Durumu

BADEM'den vatandaşlara psikolojik destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, psikolojik danışmanlık hizmetlerini yaygınlaştırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2016 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2016 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BADEM'den vatandaşlara psikolojik destek
Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürlüğü bünyesinde İncirli’den sonra Gemlik’te de Bursa Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (BADEM) hizmete girdi. Aralık 2015 tarihinden bu yana faaliyete başlayan ve İncirli ile Gemlik’te toplam 119 kişiye danışmanlık hizmeti veren kurum, doğru ebeveynlik semineri ile de 264 aileye ulaşmayı başardı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Gemlik Paşa Konağı’nda hizmete giren BADEM’in açılışını AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Köse, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz birlikte yaptı.

4 psikolog ve 1 asistan ile çalıştıklarını açıklayan iletişim sorumlusu Betül Şenlik, slayt gösterimli sunumla Bursa Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin çalışmaları ve hedeflerini anlattı. Ebeveynlerin aralarındaki ilişkilerde yıpranmalar olmasının ailelerin gittikçe zayıflamasına sebep olduğunu vurgulayan Şenlik, “Bu proje; merkezine aileyi alan, başta eşler olmak üzere aile fertlerinin hayatla ve birbirleriyle bağlarını kuvvetlendirerek daha güçlü bir aile olmalarını hedefleyen sosyal bir projedir” dedi.

Şenlik, uzman kadrolar tarafından ücretsiz olarak çocuk, ergen ve yetişkinlere psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı ve evlilik danışmanlığının yanı sıra anne baba eğitimleri, kişisel gelişim eğitimleri, grup ve atölye çalışmaları ile önleyici ruh sağlığı proje hizmetleri de vereceklerini kaydetti. Son bir ay içinde 58 çocuğun taramasının yapıldığını, 264 kişiye ulaşılıp, 119 kişiye de danışmanlık hizmeti verdiklerini bildiren Şenlik, okul ziyaretleri, seminerler, birebir danışmanlık hizmeti ve diğer faaliyetlerini Paşa Konağı’nda devam ettireceklerini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.