Hava Durumu

Badminton'da dünya ikinciliği

Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcularından oluşan Tophane Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Portekiz’de düzenlenen Liselerarası Dünya Badminton Şampiyonası’nda dünya ikincisi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2012 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2012 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Badminton'da dünya ikinciliği
Bugüne kadar Çin ve Çin Taipei dışında final oynayan tek takım olmayı başaran Osmangazili sporcular, dünya ikinciliğiyle isimlerini spor tarihine yazdırdı.
Osmangazi Belediyespor Kulübü yetiştirdiği sporcularla dünya çapında başarılar kazanmaya devam ediyor. Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcularından oluşan Tophane Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri elde edilmesi zor bir başarıya imza atarak, badminton dalında dünya ikinciliği kupasını Bursa’ya getirmeyi başardı.
Portekiz’ de yapılan Liselerarası Dünya Badminton Şampiyonası’nda Hırvatistan, Lüksemburg, Portekiz ve Rusya’yı 5 - 0 yenerek yarı finale çıkmayı başaran sporcular, yarı finalde de Avrupa Şampiyonu Danimarka’nın rakibi oldu. Genç sporcular müsabakayı 4-1’lik bir skorla rahat bir şekilde tamamlayarak finale adını yazdırdı. Çin Taipei ile final oynayan Osmangazi Belediyespor’un genç yıldızları şampiyonayı dünya ikincisi olarak tamamladı.

Yurda dönen sporcular ayaklarının tozuyla soluğu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanında aldı. Gençleri tek tek tebrik eden Başkan Dündar “Bursa’nın, Osmangazi’nin en önemlisi de Türkiye’nin adını önemli bir şampiyona da ikincilik gibi kıymetli bir dereceyle duyurduğunuz için sizleri tebrik ediyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.