Hava Durumu

Bakan Akdağ: Arkadaş ne yapsak bunlar 'Hayır' diyorlar

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Aslında bu meselenin milletin hakemliğine getirilmesi hususunda direnç gösteren CHP ve HDP neden çekiniyordu? Bunu biraz konuşmak lazım. Cevap çok açık, milletten korkuyorlar." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2017 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2017 20:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Akdağ: Arkadaş ne yapsak bunlar 'Hayır' diyorlar

Bakan Akdağ, partisinin Bursa İl Kadın Kolları'nın Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlediği "Kadınlar Soruyor" programına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Akdağ, 16 Nisan'da sandığın, milletin önüne gelmemesi için çok gayret gösterildiğini belirterek, bir kadın milletvekilinin, kendisini Millet Meclisi'nin kürsüsüne kelepçelediğini anımsattı.

Akdağ, "Başka kadın milletvekilleri, bizim kadın milletvekillerimize çok ağır biçimde saldırıda bulundular, hastaneye gitmesine sebep olacak şekilde. O gün de düşünüyordum bugün de sizin huzurunuzda söyleyeceğim, aslında bu meselenin milletin hakemliğine getirilmesi hususunda direnç gösteren CHP ve HDP neden çekiniyordu? Bunu biraz konuşmak lazım. Cevap çok açık, milletten korkuyorlar. Sizin iradenizden korkuyorlar, problem budur doğrusu. Biz anayasayı değiştirmiyorduk ki "Anayasayı değiştirelim mi?' diye size sormak için gayret ediyorduk." diye konuştu.

"Biz iş yapmak istiyoruz"

Akdağ, Mecliste bu kadar kavga çıkarmaya, gerginlik oluşturmaya gerek olmadığını, buna halkın karar vereceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yapmak istediğimiz çok kısaca Türkiye'de hükümet etme sistemini değiştirmek; işlerimiz daha kolay ve hızlı yürüsün, istikrarlı bir şekilde yol alalım, güçlü bir Türkiye olalım. Biz iş yapmak istiyoruz, koşturmaya ihtiyacımız var ama CHP'nin böyle bir derdi yok. Onlar kendilerini kronik olarak muhalefete memur biliyorlar, ne söylerseniz 'Hayır' diyorlar. Zamanında bizim sigarayla ilgili çalışmalarımızı biliyorsunuz, bir kardeşim gelip bana 'Çocuk parklarında sigara içilmesin.' dedi. Ben de 'Buna tek başıma gücüm yetmez ama siz destek olursanız onu da yapabiliriz.' dedim. Sigarayla ilgili bu düzenlemeleri yaparken Sayın Baykal, CHP'nin Genel Başkanı'ydı. Ben o zaman, cumhurbaşkanımız, başbakanımızdı, onunla konuştum, Devlet Bahçeli ve liderlerle konuştum. Zaten ilk ve tek oldu maalesef, bütün parti liderlerini bilboardlarda bir fotoğrafta birleştirdik. Sigara mücadelesi, dumansız hava sahası diye. Sayın Baykal'ı da aradım telefonla 'Evet' dedi bana. Sonra ne oldu bilmiyorum o fotoğrafa girmedi. CHP'nin böyle bir derdi var."

"Arkadaş ne yapsak bunlar 'Hayır' diyorlar"

Bakan Akdağ, ne yapmak isterlerse "Hayır" cevabıyla karşılaştıklarını aktararak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Köprü yaparsın 'Hayır' derler, muhtemelen Osmangazi Köprüsü'ne de 'Hayır' demişlerdir. Arkadaş ne yapsak, bunlar 'Hayır' diyorlar. Bu memlekette hangi güzel işi yapsan bunlar 'Hayır' diyorlar. Bir alışkanlıkları var, biz de iş yapmaya kendimizi ayarlamışız, siyaset millete hizmet etmenin bir vasıtasıdır, aracıdır. Buna karşı çıkan Sayın Kılıçdaroğlu'nun aynı safta durduğu kişilere zihniyet sahiplerine bakmak lazım. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanında HDP'lilerin durduğunu hemen onun arkasında şöyle bir hayal edin kafanızda PKK'nın durduğunu. Onların hemen yanı başında ya da biraz arkasında YPG'nin ve PYD'nin durduğunu, öbür safta FETÖ'nün durduğunu, FETÖ'nün gelip MHP'nin içinde bazı çalışmaları yaptığını görürseniz gerçekten de o safta yer almak istemez insan. Orada bir yanlışlık bir sakatlık var dersiniz. AK Parti ve MHP farklı düşüncelere sahip olsa da çocuklarının geleceği için bir noktada birleşmiştir. Bu bir parti meselesi değildir."

Akdağ, basın mensuplarının alınmadığı, programın ikinci bölümünde kadınların sorularını yanıtladı.

Programa, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ile AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam da katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.