Hava Durumu

Balıkçı barınağı ihtiyacı Ulaştırma Bakanlığı'nda

Orhangazi'de bulunan 2 ayrı su ürünleri kooperatifi üyelerine, göl sahilinde hizmet vermek için yapılması planlanan balıkçı barınağı konusu Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı'na iletildi. Su ürünleri Kooperatifi ile Orhangazi TSO tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında oda yönetimi, balıkçı barınağı ihtiyacının acil çözümü için bakanlığa bir rapor sundu. Raporda balıkçı barınağının bölgede acil bir ihtiyaç olduğu kaydedilirken, barınak sayesinde boğulma vakalarına daha hızlı müdahale edileceği de söylendi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2019 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2019 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Balıkçı barınağı ihtiyacı Ulaştırma Bakanlığı'nda

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde kıyısı bulunan İznik Gölü Sahili'nde acil ihtiyaç olarka belirlenen balıkçı barınağı için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, konu Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı'na iletildi. Orhangazi TSO yönetim kurulu başkanı Erol Hatırlı, Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zelkif Bektaş ile ibrlikte büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Sahil Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Bebek'i ziyaret ederek balıkçı barınağı ile ilgili taleplerini ilettiler. Orhangazi TSO Yönetim Kurulu başkanı Erol Hatırlı Orhangazi'de İznik gölü sahil bandı için Kıyı Kenar Çizgisi Kanunu bulunduğunu belirterek, bu kanun çerçevesinde İznik Gölü sahilinde bir balıkçı barınağı kurulması olanaksız görünüyor. Bu konudaki yetki Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığında. Biz de oda olarak geçtiğimiz yıl bu konu ile ilgili bir rapor hazırlayıp bakanlığa sunduk. Bakanlığın onayı ve oluru ile böyle bir balıkçı barınağı yapılmasını bekliyoruz dedi.

"BOĞULMA VAKALARINA HIZLI MÜDAHALE EDİLEBİLECEK"

Oda başkanı Erol Hatırlı, İznik gölü Orhangazi sahili için balıkçı barınağının acil ihtiyaç olduğunu belirterek, Orhangazi'de iki su ürünleri kooperatifi var. Bu kooperatife bağlı 86 balıkçı bulunuyor. Üstelik İznik gölünde gümüş balıkçılığı da dahil 12 ay aralıksız balıkçılık yapılabiliyor. Her bir balıkçının teknesi ve diğer gereçleri için bu balıkçı barınağı acil ihtiyaç dedi. Erol Hatırlı İznik gölünde her yıl boğulma vakaları da yaşandığını belirterek, ancak sahil güvenliği konusunda yüzde 51'i Orhangazi sınırlarında olan İznik Gölü'nde yeterli önlemimiz ve aracımız yok. Balıkçı barınağı yapılması halinde burada bulundurulabilecek bir tekne ve ekipman ile boğulma vakalarına daha hızlı müdahale edilebilir dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.